Novosti Sport Događanja

Bliži se Alpas Cup Grada Velike Gorice: Hajduk brani naslov, na Udarnik stižu opet i limači Dinama, Crvene zvezde, Partizana...

04.06.2023. / Damir Žbulj

Iako je krajem prošle godine bilo nekih nedoumica, ovogodišnji Alpas Cup Grada Velike Gorice ipak će se održati na terenima kurilovečkog Udarnika. Turnir ide dalje, bit će ovo 12. izdanje i ponovno će s eu našem gradu okupiti stotine mladih nogometaša, koji će uživati u sjajnom natjecanju, ali i druženju i stjecanju novih prijatelja.

Prošlogodišnji naslov osvojili su limači Hajduka, koji su u velikom finalu bili bolji od Crvene zvezde, a i Splićani i Beograđani se ove godine vraćaju na Udarnik, koji će biti domaćin ovogodišnjem 'Alpasu', u subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja.

Dolaze nam ponovno i beogradski Partizan i zagrebački Dinamo, ali i brojni hrvatski i europski klubovi, kao i dragi gosti s drugog kraja svijeta, iz daleke Australije.

U skupini A bit će tako Crvena zvezda, FK Bistrita iz Rumunjske, AFC Subiaco iz australskog Pertha, NK Dubrava Tim kabel, NK ZEZ Zagreb, NK Velika Mlaka, SK Lask Linz iz Austrije, NK Trnje, NK Lokomotiva i NK Buna. U skupini B su njemački Red Bull Leipzig, talijanska Hellas Verona, beogradski Partizan, HNK Gorica, NK Croatia Zmijavci, NK Sava Strmec, NK Vrapče, NK Čulinec, ŠN Maksimir i NK Zagorec iz Krapine. U grupi C su zagrebački Dinamo, mađarska nogometna akademija Carvalho Blause, slovenska Olimpija iz Ljubljane, bugarski FC National iz Sofije, ONK Metković, NK Kurilovec, NK Oroslavlje, HNK Segesta, NK Inker Zaprešić i NK Blato, dok su u skupini D austrijski Sturm iz Graza, splitski Hajduk, OFK Beograd, NK Jarun, NK Pregrada, NK Varteks Varaždin, NK Samobor, petrinjska Mladost, NK Novi Jelkovec i HNK Rijeka.

 

Zaista ponovno respektabilna imena, sjajni klubovi i gledatelji će i ove godine uživati u potezima talentiranih mladih nogometnih nada.

 

Podijeli