Novosti Sport Događanja

Bikovi u Sarajevu zaleđeni na 'minus 81', u srijedu stiže Cedevita Junior

29.11.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu se dobro proveli u Sarajevu, na drugom turniru regionalne ABA 2 lige. Odigrali su tri utakmice, upisali su nova tri poraza, ali je posebno poražavajuće što su iz ta tri dvoboja izašli s ukupno 'minus 81'....

Od banjalučkog Borca izgubili su 96:54, odnosno nestvarnih 42 razlike, od slovenskog Heliosa 100:70, dok je makedonski Pelister slavio 100:91.

Najbolja je bila partija protiv Pelistera, kad su Bikovi pokleknuli tek u posljednje dvije minute.

"Odigrali smo napadački dobru utakmicu. Ali, imali smo problema s branjenjem prodor igre, koju nismo do kraja utakmice uspjeli riješiti..."

"Bili smo blizu do samog kraja, ali ono što se kaže bili smo u Rimu, a nismo vidjeli Papu. Međutim, ono što je dobra stvar je da smo igrali bez dva sjajna igrača iz petorke i držali se do samog kraja. Na žalost, neke stvari koje se tiču koncentracije nisu na kraju odrađene kako treba i stigao je poraz," komentirao je trener Braslav Turić, koji je ove utakmice u Sarajevu iskoristio za pripremu domaćih prvenstvenih izazova.

Najefikasniji je bio Dino Cinac s 22 poena i osam skokova, Karlo Uljarević je dodao 20 koševa, četiri skoka i tri asistencije. Toni Jelenković je bio blizu double-double učinka sa 16 koševa i devet asistencija, dok se istaknuo i Ivan Tvrtko Majić s 11 poena, šest asistencija i pet skokova.

"Imamo dodatnih problema zbog lošeg starta u domaćem prvenstvu tako da smo u Sarajevu radili i trenirali, pripremali se za nešto drugo. Na dnu smo ljestvice hrvatskog prvenstva, što je neočekivano za klub koji je tri godine za redom bio četvrti i koji je pobjeđivao i Zadar i Split i Cibonu. Ušli smo u jednu sezonu koja je nezamisliva za sve nas i moramo raditi 'mic po mic' kako bismo bili pravi kad bude trebalo. Nama je ABA liga nagrada u ovom trenutku i dobro nam dođu ovako jake utakmice za ono što nam dolazi u hrvatskom prvenstvu. Treba biti realan,” analizirao je boravak u Sarajevu Turić, od nedavno prvi strateg seniorske ekipe, nakon odlaska Vladimira Krstića.

Bio je ovo Gorici 12. uzastopni poraz u svim natjecanjima, nakon što su u prvom kolu domaćeg prvenstva dobili Zabok.

Bikove novi izazov u HT Premijer ligi čeka već u srijedu, na svom parketu protiv favorizirane Cedevite Junior, u Gradskoj sportskoj dvorani od 20 sati.

 

 

 

 

 

(Foto: ABA 2)

Podijeli