Novosti Sport Događanja

Bernard Grgić brani boje Hrvatske na juniorskom Europskom prvenstvu!

22.09.2022. / Damir Žbulj

Mlada gorička boksačka nada, Bernard Grgić, bit će dio hrvatske juniorske reprezentacije, koja će se za europska odličja boriti od 25. rujna do 5. listopada u Italiji.

Boksač zagrebačkog BK Nokaut nastupit će u kategoriji do 63 kilograma, a s obzirom na dosadašnje rezultate, može se nadati dobrom rezultatu.

Grgić je u travnju osvojio titulu juniorskog prvaka Hrvatske, a talentirani mladi reprezentativac je proglašen i najboljim boksačem čitavog prvenstva!

Devet hrvatskih juniora i šest juniorki na Europskom prvenstvu u Montesilvanu vodit će između ostalih i Yousef Hasan, Bernardov klupski trener u Nokautu.

U konkurenciji najboljih europskih juniora i juniorki, rođenih 2006. i 2007. godine, boje Hrvatske branit će Lana Paljušić (2007.) BK Kutina, Gabriela Vencl (2007.) BK David, Dorotea Vencl (2007.) BK David, Mariela Šteko (2006.) BK Petar Zrinski, Nika Lopac (2006.) BK Senj, Nikolina Krmpotić (2007.) BK Senj te Bruno Bačac – 52 kg (BK Team Predator Rijeka), Lucas Mirković – 57 kg (BK Arena Pula), Matija Berend – 60 kg (BK Ronin Križevci), Josip Grgić – 66 kg (BK Sesvete), Ante Milković – 70 kg (BK Salona Solin), Danijel Đukić – 75 kg (BK Radnički Slavonski Brod), Karlo Tokalić – 80 kg (BK Ronin Križevci), Šime Čerina – 80+kg (BK Torcida Split) i naš Bernard Grgić – 63 kg (BK Nokaut Zagreb).

LOVRO PAVČEC IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO

Na prošlogodišnjem Europskom juniorskom prvenstvu u Gruziji Hrvatska je osvojila tri medalje, a među njima je bio i Lovro Pavčec, iz Velike Mlake, koji je osvojio broncu!

I Lovro i Bernard su klupski kolege iz Nokauta, istog onog u kojem boksa i kojeg je i osnovao naš šampion Filip Hrgović.

Mlađi brat Pavčec bit će ove godine u sastavu hrvatske reprezentacije mlađih seniora za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Podijeli