Novosti Sport Događanja

Ban Jelačić u velikom derbiju bolji od Mraclina

13.10.2019. / Juraj Odrčić

Veliki derbi odigran je ove subota u Vukovini. Prije ove utakmice Mraclin je u prvenstvu nanizao osam pobjeda, a Ban Jelačić sedam pobjeda i jedan remi. Iako je za nama tek trećina prvenstva, iako se prvenstvo osvaja na „malim utakmicama“, svi su prepoznali veličinu ove utakmice, odnosno pravog turopoljskog derbija. Na tribinama se smjestilo preko tristotinjak gledatelja, mlado, staro, domaći, gosti, neutralni promatrači, svi koji su željeli pogledati ovu utakmicu. Igrači su na teren izašli u pratnji malih nogometaša mladeži Ban Jelačića, a gledalište je jedva čekalo da utakmica počne.

Mraclinska obrana koja je do sada igrala na vrhunskoj razini, već početkom utakmice pokazuje malu nesigurnost. Presing domaćina nije bio prevelik, no gosti su nastavili sa lošom igrom i greškama u obrani koje su nogometaši Jelačića znali iskoristiti, te su pogocima Rusa i Smoka već u dvadesetoj minuti vodili 2:0. Do kraja poluvremena Rus je imao još jednu prigodu, a Mraclin je pokušao preko I. Kosa koji loptu šalje pokraj vratiju. U sučevoj nadoknadi sudac je propustio dosuditi kazneni udarac za Mraclin, te na čuđenje mnogobrojnog gledateljstva, gostujućeg napadača Augustića nagradio javnom opomenom umjesto udarcem s bijele točke.

Na poluvremenu trener Pancirov radi četiri izmjene kako bi razdrmao Mraclin koji nije igrao onako kako je navikao svoje navijače. Urodilo je to plodom, krenuli su gosti odlučnije, življe i borbenije. No, domaći su imali sigurno vodstvo, stali su pametno u blok i nisu ostavljali previše prostora. Za Mraclin je sjajno iz slobodnog udarca opalio Roginić, no domaći vratar Sakač isto tako fenomenalno brani. U 66. minuti sudac utakmice je mogao isljučiti domaćeg igrača Miletića nakon što je u prekidu igre s dvije ruke odgurnuo Kapovića, no smatrao je da intenzitet udarca nije dovoljno velik za isključenje, iako je namjera bila očita. Pokušavali su Mraclinci i dalje, no bez izrazite šanse. Domaći nogometaši su se orijentirali na kontre iz kojih su bili jako neugodni za gol Mraclina. Pred kraj susreta Guduraš topovskim udarcem pogađa prečku domaćina, no rezultat se nije promijenio.

Okupljeno mnoštvo zasigurno je očekivalo bolju predstavu obiju momčadi, no derbi je čini se učinio svoje. Domaći su zasluženo slavili, te preuzeli vodstvo na prvenstvenoj ljestvici. Na kraju su u oba tabora zapjevali. Domaći nogometaši su proslavili pobjedu, a goste je pozdravila njihova navijačka skupina GPP pjesmom i bakljadom kako bi ih ohrabrila za buduće utakmice. Bila je to predivna sportska subota u Vukovini, ne toliko po igri, koliko po drugim posebnostima. Nadamo se da će u budućnosti biti što više ovakvih utakmica koje nam pokazuju zašto svi volimo nogomet. (foto: Nedjeljko Babić)

Podijeli