°C 30

Vikend rekorder Gorice i županije: Napuhao 2,34 promila

19.12.2016.

Nefertum IT

Na području cijele Policijske uprave zagrebačke tijekom proteklog vikenda provodila se nova akcija nadzora vozača tijekom koje je ukupno utvrđeno 1021 prometni prekršaj na području PUZ-a.

Diljem županije i Grada Zagreba evidentirano je 200 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, oduzeto je 190 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 200 vozača. Kod 34 vozača (17%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

-Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je 18. prosinca oko 0:20 sati u Velikoj Gorici, u Ulici Matice Hrvatske, kod 51-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2,34 g/kg alkohola u organizmu-izvjestili su iz PUZ-a.

Za vrijeme akcije evidentirano je deset vozačica (5%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola, a 14 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, svi testovi negativni, a jedna osoba je odbila testiranje.