°C 24

Uređene dvije ulice u Velikoj Mlaki

22.06.2019.

Juraj Odrčić

Nakon završetka radova u Vukomeričkoj ulici, strojevi i radnici VG Komunalca prebacili su se na obližnje gradilište i projekt izgradnje pješačke staze od objekta Dalekovoda do ulice A.K. Miošića, gdje su izvedeni radovi na 360 m2 nove staze, te od Kolodvorske do Dalekovoda, gdje se uređuje dodatnih 300 m2 nove pješačke staze.

- Radovi na izgradnji pješačkih staza za sada teku u najboljem redu. Većina posla je već završena, a dajemo sve od sebe kako bi ostatak što prije završili, obzirom da nam praktički preko noći u našu Veliku Goricu dolazi preko 1.500 novih radnika koji će raditi u novom sortirnom centru Hrvatske pošte. Kako veliki broj tih ljudi dolazi vlakom, na ovaj način osigurat će im se siguran put od željezničke stanice do njihovih radnih mjesta, a ukupna dužina novih pješačkih staza je nešto više od 300 metara, što zajedno sa postojećima, čini 800-tinjak metara pješačkih staza - rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Uređena Školska i Ulica Pažuli u Velikoj Mlaki

Završena je i obnova dvije ulice u Velikoj Mlaki i to Školske ulice i ulice Pažuli. U ulici Pažuli dužine 200 i širine 3 metra izvedeni su radovi strojnog iskopa postojeće bankine, održavanje kolničkih zastora, ugradnja kamenog materijala, izrada novih bankina te u konačnici asfaltiranje ulice.

Novi asfalt stigao je i u Školsku ulicu gdje su radovi bili nešto opsežniji. U ukupnoj dužini 450 m i širine 4,5 metra trebalo je i prilagoditi postojeće komunalne instalacije, hidrante vodovoda i škrinjice plina, zamijeniki rubnjake ugradnjom novih betonskih, a nakon frezanja asfalta postavljen je i novi asfalt na kolnik čime su ove dvije ulice dobile potpuno novi izgled.