Novosti Sport Događanja

U Gorici još dvije zaražene osobe, u županiji 11

11.09.2020. / Ivana Ćurić

Dva nova slučaja zaraze virusom COVID-19 broji Velika Gorica u zadnja 24 sata, a na području naše županije evidentirano je ukupno 11 novozaraženih i sedmero izliječenih.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je ukupno 11 osoba (1 Grad Jastrebarsko, 2 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Stupnik, 1 Općina Brckovljani), a izliječeno je još sedmero.

Od 11 novooboljelih osoba četiri su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u bolnici, jedan slučaj povezan je s privatnom proslavom, dok je za pet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 40 osoba. Trenutno je na podrčju županije ukupno aktivno 175 slučaja.

-U protekla 24 sata na COVID-19 pozitivan je jedan učenik OŠ Brckovljani. Epidemiološka obrada je u tijeku-izvjestili su iz Stožera.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Podijeli