Novosti Sport Događanja

Turopoljci su znali kako graditi: Mraclin je postao interesantan studentima završne godine Arhitektonskog fakulteta zbog svoje drvene arhitekture

24.05.2023. / Redakcija

U sklopu Dučecovih spelancija u četvrtak od 18 sati možete poslušati predavanje „Građenje u trusnim područjima – Pouke baštine 2022/2023.”, koje je nastalo na temelju kolegija “Istraživanja, seminari, projekti” prof. art. Siniše Justića. Naime, protekle dvije akademske godine Mraclin je bio često odredište studentima završne godine Arhitektonskog fakulteta, koji su pod vodstvom svoje profesorice dr. sc. Marine Šimunić Buršić obavljali terenski dio nastave.

Nakon dvije godine bit će predstavljeni rezultati istraživanja, predočeni u obliku postera u kojima su studenti dali svoje viđenje Kokotanovog, Jankečinovog, Rackovog čardaka, kao i baštine s nekih drugih turopoljskih i pokupskih lokacija. Premda se radi o materijalima koji su usko vezani uz struku vjerujemo da će biti zanimljivi i drugoj zainteresiranoj publici.

U popratnom dijelu programa nastupit će Dučecova vokalna skupina, a nastupit će i Ansambl za tradicijsku glazbu zagrebačke Muzičke akademije koji će izvesti nekoliko domaćih pjesama. Program se odvija na Jančetovom gruntu, Braće Radić 84, s početkom u 18 h, a ulaz je slobodan.

Podijeli