Novosti Sport Događanja

Prvi dan jeseni donosi kišu, odgođeno više manifestacija, pa i Nacionalni dan sporta na Tuđmancu

21.09.2023. / Ivana Ćurić

Prvog dana jeseni, 23. rujna, u našem gradu i okolici trebalo se održati niz raznih manifestacija, no kalendarski početak jeseni donosi nam kišu, pa su gotovo svi organizatori otkazali događanja za vikend.

U petak, posljednjeg dana ljeta, uživat ćemo i u pravom ljetnom vremenu s dnevnom temperaturom koja će ići do maksimalno 29 Celzijusa. Sunčan dan biti će svojevrsni ispraćaj ljeta jer uvečer je i u našim krajevima moguća kiša. Kalendarski početak jeseni u subotu donosi i pravo jesensko vrijeme s oblačnim nebom i umjerenom količinom kiše tijekom popodneva. Temperatura će pasti ispod 20 stupnjeva, a najviše padalina DHMZ prognozira od 11 sati.

Kiša je moguća i u nedjelju, a za ponedjeljak su sigurni samo tmurni oblaci, pa će nas jesensko sunce ponovno zagrijati na ugodnih 25 Celzijusa od utorka.

Umjesto raznih događanja koja su se trebala održati za vikend pred nama, zbog kišovite prognoze, preostaje tek otvorenje Dana EU baštine u Gradićima. Zbog prirode manifestacije i sadržaja na otvorenom već su otkazani "Kaj to fino diši v Čiču", Perunfest u Donjoj Lomnici, HAKS Car meet, a danas je stigla vijest i odgodi Nacionalnog dana sporta i sportskog sela koje je u nedjelju trebalo osvanuti na Tuđmancu. Novi datum obilježavanja sportskog dana bit će nedjelja, 1. listopada, javili su iz Zajednice Športskih udruga.

Podijeli