Novosti Sport Događanja

Pripreme za lokalne izbore: SDP u osnivanju mjesnih ogranaka

30.01.2017. / Nefertum IT
U velikogoričkom SDP-u traju osnivačke skupštine po mjesnim ograncima, a jedna takva skupština održana je 26. siječnja u Starom Čiču gdje je osnovan ogranak Staro Čiče-Vukovina.

U društvenom domu u Starom Čiču na Konvenciji su uz Aleksandra Horvata, kandidata za gradonačelnika Velike Gorice koji dolazi upravo iz ovog mjesta, prisustvovali i ostali članovi stranke, te predsjednik Mjesnog odbora Staro Čiče Marijan Matejić.

Matejić je pozdravio Konvenciju i izrazio zadovoljstvo što se nakon dugo vremena u mjestu organizira političko djelovanje, tim više što ga organiziraju mladi koji su aktivni u društvenom životu mjesta, pa tako i u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Staro Čiče čiji je predsjednik.

-Zajedno s gospodinom Matejićem trudio sam se unaprijediti naše Staro Čiče i cijelo Donje Turopolje. Osam godina sam bio član mjesnog odbora i gradu smo sugerirali puno toga, ali na kraju se riješilo samo ono što smo mi mještani Čiča svojim trudom napravili. Tražili smo kombinirano igralište koje bi mjestu bilo od važnosti, pa tako i vatrogascima koji postižu zavidne rezultate, ali odgovora od Grada nije bilo. Jedna ograda za dječje igralište i redovito mijenjanje žarulja na javnoj rasvjeti su očito bili preveliko potraživanje za trenutnog gradonačelnika koji je u osam godina u Staro Čiče došao samo jednom - rekao je Horvat koji je istaknuo kako je i dalje najveći problem naselja to što nema kanalizacije.

sdpcicevukovina1.jpg

Na Konvenciji je za predsjednika Mjesnog ogranka Staro Čiče-Vukovina izabran Davor Petrina, a za potpredsjednicu Sanja Radanović . Nakon izbora konvenciji se obratio i Davor Petrina koji je naglasio važnost promjena u Velikoj Gorici i obećao da će zajedno sa svojim članovima pomoći Aleksandru Horvatu da postane gradonačelnik kako bi zaboravljena mjesta Donjeg Turopolja, kao i druga gorička mjesta dobila priliku za razvoj.

-Svim izabranima želim puno sreće u radu, radite za dobrobit svog mjesta i za cijelu Veliku Goricu. Gorica je prije svega - poručio je Aleksandar Horvat svojim mještanima.

Nedavno je osnivačka konvencija održana i u Donjoj Lomnici gdje je za predsjednika ogranka izabran Krunoslav Češković, upravitelj goričke Zelene tržnice, a sljedeća konvencija slijedi 10. veljače u Kučama, a potom i u drugim mjestima Turopolja i Vrhovja o čemu će naknadno odluke i raspored donijeti Gradska organizacija SDP-a.

Podijeli