°C 14

Prilikom još jedne provale uhvaćen 37- godišnji lopov koji je dvaput obio gorički mlijekomat

05.11.2019.

Petar Brnada

Lopov koji je proteklog tjedna dvaput provaljivao u velikogorički mlijekomat uhvaćen je prilikom provale u mlijekomat u Zaprešiću, priopćili su jutros iz Policijske uprave zagrebačke.

Kako navode iz policije, riječ je o 37- godišnjem muškarcu nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje te se sada tereti za počinjenje deset kaznenih djela teške krađe provaljivanjem

Naime, sumnja se da je 37-godišnjak tijekom listopada provaljivao u mlijekomate na području Susedgrada, Velike Gorice i Trešnjevke.

U četiri navrata (31., 26., 23. i 19. listopada) u Ulici Janka Grahora provalio je u mlijekomat na način da je uporabom podesnog predmeta obijao vrata hladnjaka mlijekomata ili lomio lokote te iz unutrašnjosti otuđivao novac. Također je u dva navrata došao do mlijekomata u Ulici Dobriše Cesarića, gdje je 14. listopada uspio provaliti i otuđiti novac, a 29. listopada je pokušao provaliti. Nadalje, 26. listopada je u Ulici Gajnice provalio u mlijekomat i lomljenjem lokota otuđio novac, a u Velikoj Gorici je 28. i 30. listopada u Ulici kralja Stjepana Tomaševića gdje je iz mlijekomata otuđio metalnu kasu s novcem. A u noći s 29. na 30. listopada u Zagrebu, u Pakoštanskoj ulici prerezao lokot na mlijekomatu i otuđio posudu s novcem- kazali su iz PUZ-a.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 10.500 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, dodali su iz policije.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL