Novosti Sport Događanja

Prijave za MORH-ove stipendije: Po 120 eura za učenike Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina

21.09.2023. / Ivana Ćurić

U tijeku su prijave za stipendije MORH-a namijenjene učenicima trećih razreda srednje škole koji se obrazuju za zanimanje zrakoplovni tehničar.

Stipendije se dodjeljuju učenicima 3. razreda Zrakoplovne tehničke škole Rudolf Perešin u Velikoj Gorici i Tehničke škole u Zadru, za zanimanje zrakoplovni tehničar (specijalnost ZIM – zrakoplovi i motori i specijalnost IRE – instrumenti, radio i elektronika) u školskoj godini 2023./2024.

Na ovaj način prethodnih godina stipendirano je 129 učenika, a mjesečna naknada MORH-a za učenike 3. razreda do sada je iznosila 120 eura, a u četvrtom razredu 150 eura.

Kandidati se mogu prijaviti putem prijavnog obrasca za stipendiranje učenika srednjih škola kojeg možete pronaći OVDJE kao i detaljne uvjete.

Prijavu za dodjelu stipendija podnose punoljetni učenici osobno, a za maloljetne učenike roditelj/skrbnik, rok je 29. rujan, 2023.godine.

One učenike koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka moći će s Ministarstvom obrane potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Informacije u vezi s javnim pozivom kandidati/kinje mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem (tel. 01/3784-812, tel. 01/3784-814).
.

Podijeli