Novosti Sport Događanja

Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica

03.12.2022. / Redakcija

Advent u Gorici i službeni je počeo. U Parku Plemenite općine turopoljske otvoreno je klizalište, a mladi Goričani odmah su ga odlučili isprobati. Nije ih omela niti lagana kišica koja je uporno padala.

Svoje štandove otvorili su i velikogorički ugostitelji i obrtnici, koji su svojom zanimljivom ponudom privukli svoje sugrađane.

- Ugostiteljska ponuda ove godine je bogatija, jer imamo duplo više ugostiteljskih kućica. Posjetitelji mogu uživati i u domaćim proizvodima i rukotvorinama naših obrtnika. U suradnji s Udrugom Art Incognito napravljeno je Božićno selo. Prvi put na Adventu imamo i grijani prostor, Winter pub koji se nalazi desno od Božićnog sela – pohvalila se direktorica Turističke zajednice Maja Toth.

Na Trgu Stjepana Radića okupili su se građani te molitvom i pjesmom popratili paljenje 2. adventske svijeće. Čas da to ovaj put učini dobio je predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić, koji je pozvao prisutnu dječicu da mu se pridruže.

Otvaranje manifestacije nije propustio niti gradonačelnik Krešimir Ačkar.

- Ovogodišnje izdanje donijelo je puno više sadržaja nego prošle godine. Veće je i Božićno selo, kao i klizalište. Ove godine željeli smo omogućiti našim sugrađanima da u našem gradu u uživaju u ovom najljepšem periodu u godini. Današnja kiša malo je pokvarila stvar, ali će građani moći uživati cijeli mjesec u svim ovim sadržajima. Stara jezgra našeg grada pokraj Muzeja Turopolja napokon je oživjela, vraćamo se korijenima i tradiciji – poručio je gradonačelnik.

Svakog dana vas očekuje bogat kulturno-glazbeni program, klizalište, dječje radionice, božićni sajam, brojni koncerti, predstave i izložbe.

- Za iduću nedjelju u 18 sati pripremamo jednu malenu atrakciju, otkrivanje ledenog kipa svete Lucije u parku kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije – najavila je Toth.

Galerija slika

Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica Otvoren Advent u Gorici: Ove godine veće klizalište, veće Božićno selo i više ugostiteljskih kućica

Podijeli