°C 1

Od sutra u autobus s maskom!

24.06.2020.

Redakcija

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o zaraženima koronavirusom u Hrvatskoj čija brojka i dalje raste. Na covid-19 pozitivne su nove 22 osobe što je ukupno 2388.

U skladu s tim donose se i odluke u cilju zaštita zdravlja hrvatskih građana, pa je tako, između ostalog i najavljeno da će se od sutra u javnom prijevozu obavezno morati nositi maske.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za medije kazao je kako će se donijeti odluka o posebnom režimu ulaska u RH osoba s područja BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije koje će morati biti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH, a obveza samoizolacije se ne primjenjuje na putnike koji prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Druga pak odluka odnosi se na javni prijevoz. Prema toj odluci vozači i zaposlenici te putnici u javnom prometu moraju za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu nositi maske za lice. Dosad je to bila samo preporuka, dok će od sutra nošenje maski, kako je istaknuto na konferenciji, biti obavezno.