
Obiteljska destilerija Brigljević na tragu je vrhunskog žestokog pića koje bi nas smjestilo uz bok Francuzima i Škotima
Francuzi imaju konjak, Južna Amerika i Karibi rum, Škoti najbolje viskije na svijetu, a uskoro bi i Hrvati, točnije Turopoljci, mogli imati svoje vrhunsko žestoko piće kojim bi osvojili svijet.
Zasluge za to pripadaju staroj turopoljskoj plemenitaškoj obitelji Brigljević koja se već gotovo dva desetljeća bavi proizvodnjom rakija i likera, ali i gina, a sada su na dobrome putu da svijetu podare još jedno jedinstveno alkoholno piće koje bi oduševljavalo nepca i izvan granica Lijepe Naše.
Konkretno, riječ je o vrhunskoj hrvatskoj rakiji proizvedenoj od najkvalitetnijeg voća koja, za razliku od drugih hrvatskih rakija po kojima smo već poznati, odležava u drvenim bačvama u raznim uvjetima, što otvara čitav jedan novi svijet aroma i okusa. Ideja je to iza koje se krije Miljenko Brigljević, glava ove obiteljske destilerije i, nećete vjerovati, diplomirani snimatelj koji je 2002. godine napravio veliki zaokret u životu i ispisao neke nove stranice svog života...
S gospodinom Brigljevićem razgovarali smo uoči tiskanja posljednjeg broja VGdanas novina u kojemu tako možete pročitati kako je Miljenko kao diplomirani snimatelj završio u destileriji te kako je cijela priča započela. Miljenko nam je tom prigodom otkrio i da je tvorac prvog hrvatskog craft gina, ali i podijelio tajnu dobre i kvalitetne rakije.
Što se trenutno krije u bačvama u njegovom podrumu, koje rakije uskoro izbacuje u prodaju te kakvi su mu planovi za budućnost pročitajte u 145. izdanju VGdanas novina koje se nalaze na kioscima.

Derbi Dinama i Turopolja u Novom Čiču, Posavec u Leknenom s Rakovcem igra za vrh ljestvice

Slavko Goluža: Gorica je puno bolja ekipa u odnosu na prošlu sezonu

Stigla je Noć borilačkih sportova!

Odavanjem počasti kod Spomen obilježja kraj Sajmišta GČ Kurilovec obilježit će svoj Dan

Pješak pod utjecajem alkohola neoprezno prelazio cestu 153. brigade HV-a, udario ga auto i teško ozlijedio

“Očuvajmo baštinu naših predaka”: Održana Etno radionica sekcije veza i tkanja
