Novosti Sport Događanja

Noć muzeja uz izložbu jaslica

28.01.2017. / Nefertum IT

Posljednji petak u siječnju bio je rezerviran za Noć muzeja koja se i ove godine održala u Muzeju Turopolja uz glazbu, radionice i izložbu jaslica.

Pod naslovom "Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo" održana je ovogodišnja Noć muzeja u cijeloj Hrvatskoj. Kroz brojna programska događanja isticala se važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, kao i značaj glazbe i njenih stvaratelja u povijesti i u suvremenom društvu.

mocka3.jpg

U goričkoj Noći muzeja za glazbu su se pobrinuli učenici Umjetničke škole Franjo Lučić i Mixed-up Mary koji su te noći zasvirali u Muzeju Turopolja.

Muzej Turopolja bio je otvoren od 18 sati do ponoći, a za to vrijeme posjetitelji su razgledavali stalni postav Muzeja i izložbu božićnih jaslica.Pričale su se priče, radile su se figurice od komušine, a gorički umjetnik Zlatko Odrčić prezentirao je i radionicu izrade nakita.

mocka6.jpg

- Došli smo obiteljski, samo nam jedna članica fali jer je na treningu. Prvi nam je put da smo na Noći muzeja u Gorici, djeca su bila premala, a ove godine smo se odlučili na dolazak i uspjeli iskombinirati. Znamo za stalni postav muzeja, ali vidjeli smo jaslice baš su lijepe i djeluju kak bi se reklo domaće-rekla nam je gospođa Natalija Tarandek iz Velike Gorice.

- Lijep je postav, dolazim na Noć muzeja svake godine tako i ove i zadovoljna sam viđenim-rekla nam je Ksenija Janječić koja je u Muzej Turopolja stigla s prijateljicom.

- Stvarno su prekrasne jaslice,ne zna se koje su ljepše-dodala je njena prijateljica Đurđa Fabečić.

mocka2.jpg

Unatoč niskim temperaturama i polufinalnoj utakmici koju su te večeri igrali hrvatski rukometaši, posjetitelja je bilo, a da nitko ne ostane žedan i gladan pobrinuli su se djelatnici Muzeja pripremivši kuhane kobase, vino i čaj za sve.

mocka1.jpg

mocka4.jpg

nocmuzeja2017nik1.jpg

nocmuzejjasle1.jpg

nocmuzeja17cure.jpg

Podijeli