Novosti Sport Događanja

Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika

08.12.2022. / Klara Kosić

Cijeli radni vijek oni su poučavali, odgajali i usmjeravali našu djecu i mlade, a danas su se okupili u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici i družili se uz prigodne poklone.

U predblagdansko vrijeme i povodom Svjetskog dana učitelja, Zagrebačka županija okupila je 127 učitelja–umirovljenika i nagradila njihov dugogodišnji rad prigodnim poklonom – vrijednosnom darovnom karticom u iznosu 1500 kuna koju nagrađeni učitelji mogu iskoristiti u prodajnoj mreži Konzuma.

- Svi znamo koliko je poziv nastavnika važan, koliko je bitno za djecu, za sve nas, jer oni su nas izveli u život i pokazali pravi put. Ovo je jedan od načina da im na svemu tomu zahvalimo – rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Ukupno se okupilo 127 učitelja umirovljenika iz čitave Zagrebačke županije, a među njima se našlo i 33 nastavnika iz Velike Gorice.

Tako su nagrađeni bili Vesna Lastrić iz Gimnazije Velika Gorica, Vesna Ban, Tanja Pavlić, i Dragica Čolić iz Ekonomske škole Velika Gorica te Ivan Đankić, Dragan Bulatović, Ana Orešković, Jagodica Andreić, Ivan Karapandžić i Boris Zgurić iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Zatim su nagrađeni bili Sanja Prodanović i Damir Međeri iz OŠ Šćitarjevo, Nevenka Cvitaš, Slavka Kvitek i Anka Bašić iz OŠ Slavka Kolara, Marija Bačurin, Danica Išek, Manda Bruić i Vesna Mirenić iz OŠ Jurja Habdelića, Vera Žilec, Snježana Pavić, Đurđa Oljača, Jasna Gazdić, Milka Dobrić i Dragica Antolović iz OŠ Nikole Hribara, Ljubica Spajić, Nevenka Šoštarić i Vesna Lokner Kralj iz OŠ Velika Mlaka, Evica Šajgo, Nevenka Tomec i Zumbulka Beštak Kadić iz OŠ Eugena Kumičića te Vesna Jurjević, Branka Puškarić i Dušanka Katić iz OŠ Vukovina.

Evica Šajgo podučavala je učenike u OŠ Eugena Kumičića tehničkoj kulturi 44 godine i devet mjeseci, a posebno ju veseli što se njeni bivši učenici još uvijek sjećaju, pozdravljaju i ukazuju poštovanje.

- Gledam kolegice i kolege kako su veseli jer nas je sveti Nikola iznenadio jer nismo ništa očekivali u našoj čizmici. Obično kažu da ovo nije neko atraktivno zanimanje, ali zapravo jest. Kada sretnete bivše đake koji vas potapšaju po ramenu i pozdrave, lijepo ih je vidjeti gdje ste dali i svoj doprinos da su naši bivši đaci uspjeli u životu.  Ponosna sam na sve ove silne generacije koje su postigle velike uspjehe,  gdje su neki otišli čak u diplomaciju, a neki su u sportaši. Ovo je dokaz da se svi ti zreli ljudi uvijek sjete svojih učitelja – kaže Šajgo.

Danas su njihovi učenici trgovci, liječnici, pravnici, automehaničari, političari, ekonomisti, sve to zahvaljujući njima, a neki su pak ušli u njihove cipele.

Neven Topolnjak, i sam bivši đak, sada je profesor tehničke kulture također u velikogoričkoj školi, a u svoje ime i ime gradonačelnika zahvalio se dugogodišnjem radu nastavnika.

- Svima vam želim puno sreće u životu da se taj život provede što kvalitetnije i bolje, a za današnji dan vam želim da se osjećate dobrodošlo u Velikoj Gorici i da ponesete sa sobom lijepe uspomene – rekao je Topolnjak.

A što ostali njihovi učenici imaju reći o svojim dugogodišnjim nastavnicima možete pogledati u videu koji su priredili svojim uzorima u životu.

 

"Županija na dlanu"proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Galerija slika

Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika Njihova imena pamtimo cijeli život: Zagrebačka županija u Velikoj Gorici okupila i nagradila 127 učitelja-umirovljenika

Podijeli