Novosti Sport Događanja

Napuknuta fasada zabrinula stanare u Teslinoj

31.01.2017. / Juraj Odrčić

Stanare u zgradi na broju 21 u Ulici Nikole Tesle zabrinula je popucala fasada na ulazu te su u strahu od veće štete kontaktirali našu redakciju kako bi došli do odgovora.

-Pozdrav, možete li pomoći stanarima Tesline ulice čija se zgrada počela raspadati? Na jedinom ulazu u zgradu
 kroz pukotinu u fasadi se vidi kao da je cigla isto popucala te nas je strah da se ne uruši sve-upit je koji smo nedavno zaprimili od čitatelja iz Tesline ulice koji na drugi način nisu mogli doći do rješenja svog problema.

Riječ je o zgradi koja je nedavno dobila novog predstavnika stanara te smo prvo potražili njega.

-Odnedavno sam predstavnik stanara, ali odmah sam se raspitao o fasadi na ulazu. U resornom odjelu Gradskog stambenog gospodarstva rekli su nam da je to nastalo zbog tog što se nadograđivalo,odnosno jedan od stanara je zatvorio balkon, ali je riječ samo o estetskom problemu- rekao nam je predstavnik stanara Mile Leko dodavši kako su radovi na spomenutom balkonu rađeni prije desetak godina.

 
Da statika zgrade nije ugrožena potvrdio nam je i Stevo Goršeta, voditelj tehničke službe.

-Upravo zbog spomenutih radova došlo je do slijeganja materijala zbog čega je i popucala fasada na ulazu zgrade. Nema bojazni od rušenja, to slijeganje ide do određene granice i statika nije narušena- potvrdio nam je Goršeta.

Veći problem predstavljaju vlasnički listovi

Iako u ovom slučaju nema bojazni od veće štete stanari bi kod bilo kakvih zahvata na stanu trebali biti oprezni pri izvedbi radova upravo zbog ovakvih slučaja.

No, problem s napuknutom fasadom nije jedini problem koji muči stanare ovog ulaza kao i onih susjednih. Riječ je o braniteljskoj zgradi u kojoj stanari, unatoč nazna da će se to riješiti još prošle godine, nisu dobili svoje vlasničke listove, na koje čekaju već 16. godinu za redom.

Podijeli