Novosti Sport Događanja

Nakon 112 godina nema tradicionalnog Turopoljskog fašnika: Obilježit će se on-line

22.01.2021. / Maja Peranić

Tradicionalni Turopoljski fašnik ove se godine trebao održati 112. puta, no budući da je to manifestacija koja na ulicama našeg grada iz godine u godinu okupi masu ljudi, u doba epidemije u kojem se nalazimo njezino održavanje neće biti moguće. Organizatori ipak pripremaju malo drugačiju manifestaciju i poručuju da će se ovogodišnjeg Turopoljskog fašnika ipak biti, a moći ćete mu se pridružiti on-line!

Koronavirus natjerao nas je da navučemo maske i već ih gotovo godinu dana ne skidamo sa svoga lica. Drugačije su to, na žalost, maske od onih kakve se svake godine viđaju na ulicama i našeg grada kada njime zavladaju Pajcek, Luk i Žir. Upravo zbog epidemije koja zabranjuje okupljanja masa ljudi, ove godine nema tradicionalnog programa Turopoljskog fašnika.

- Ove godine Fašnik ćemo obilježiti isključivo on-line. Jer Fašnik se i inače održava tijekom sezone gripe i drugih bolesti, a sada pogotovo to ne bi bilo u skladu s epidemiološkim mjerama. Tako da neće biti nikakvog programa koji predviđa veliko okupljanje kako to na Fašniku inače biva. Bit će online program kojim ćemo ga obilježiti-rekla nam je direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić.

O detaljima fašničkog programa organizatori će izvijestiti naknadno, za sada su nam kazali kako se planiraju održati razni natječaji na temu maškara, objave fotografija i videosnimaka te brojne druge zanimljivosti koje pruža moderna tehnologija.

Bit će to svakako drugačiji Turopoljski Fašnik, još jedna manifestacija koju smo primorani prilagoditi "novom normalnom", no organizatori se, kao i svi mi, nadaju da ćemo do idućeg 113. Turopoljskog fašnika 2022. godine svi zajedno skinuti ove maske i navući one veselije, originalnije – fašničke!

(foto: arhiva)

Podijeli