Novosti Sport Događanja

Iz HEP-a nam odgovorili zašto je Donje Turopolje preksinoć bilo u mraku

25.01.2023. / Redakcija

Stanovnici više naselja Donjeg Turopolja preksinoć su ostali bez opskrbe električnom energijom, a nakon što smo jučer upitali HEP o detaljima takvog kvara jutros nam je stigao i odgovor.

Kako navode, 23, siječnja dogodio se kvar na 20 kV pojnom vodu zračnog voda Turopolje te je u 22:25 sati došlo do prekida u napajanju električnom energijom Starog Čiča, Vukovine, Gornjeg Podotočja, Kuča, Čičke Poljane, Rakitovca, Turopolja i dijela Mraclina prije pruge.

Prespajanjem na rezervni izvor napajanja, u 22:29 sati uspostavljeno je napajanje električnom energijom za područje Rakitovca, Turopolja i dio Kuča. Nakon što je dionica voda u kvaru (20 kV kabelski vod) otkrivena, u 23:18 sati je ponovno uspostavljeno napajanje električnom energijom za područje Starog Čiča, Vukovine, Gornjeg Podotočja, Čičke Poljane i dijela Mraclina prije pruge.

I dok se prespajanjem na druge pravce osigurala opskrba električnom energijom na veći dio područjua, bez napajanja do popravka kvara je ostao dio Kuča: Ulica Miroslava Krleže, dio ulice Pucekovići, Ulica Franje Lučića, Ulica Matije Gupca i Ulica Mije Fabijančića Miškova.

- Popravku dionice u kvaru se pristupilo u jutarnjim satima, pri čemu je zbog radova oko 07:50 sati ponovno prekinuto napajanje električnom energijom za područje Čičke poljane. Nakon završetka radova oko 09:20 sati ponovno je uspostavljeno napajanje električnom energijom za cijelo područje – odgovorili su nam iz HEP-a.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podijeli