Novosti Sport Događanja

Grad objavio studiju FPZ-a o autobusnom prijevozu. Ima 350 stranica

28.11.2021. / Redakcija

Grad Velika Gorica objavio je studiju naziva "Analiza javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu Grada Velike Gorice", koju je izradio Fakultet prometnih znanosti, a koja na preko 350 stranica analizira i nudi rješenje novog sustava autobusnog prijevoza na području Grada Velike Gorice.

Studija je analizirala postojeće stanje javnog prijevoza putnika na području Velike Gorice, autobusni i željeznički promet, ponudila procjene koliki je stvarni trošak održavanja autobusnih linija, prijedlogom dokumentacije za raspis javnog natječaja, a glavni dio odnosi se na novu organizaciju javnog prijevoza s 16 autobusnih linija s ključnim novostima - novim i starim linijama koje se spajaju na željeznički promet te korištenju minibuseva i kombija na pojedinim linijama.

- Osnovni dio studije predstavljen je javnosti 14. listopada 2021., nakon čega su pozvani građani da daju svoje prijedloge i komentare na predloženi model organizacije lokalnog prijevoza. Nakon svih pristiglih prijedloga projektni tim dovršio je studiju, te je objavljujemo u integralnoj verziji - stoji u objavi.

Rješenja koja Studija nudi odnosi se na lokalne autobusne linije kojima su polazište i odredište na teritoriju Grada Velike Gorice te se nije bavila međužupanijskim linijama prema Zagrebu.

Studiju možete pročitati OVDJE.

Podijeli