
Gorica ima novo top gastro odredište s pizzom kakvu još niste probali
Danas vam se ne kuha? Nešto bi kreativno i fino, ali niste raspoloženi za potegnuti do Zagreba?! Više i nema potreba za tim jer je Velika Gorica dobila gastro odredište koje najozbiljnije konkurira da postane novo "in mjesto" koje svojom kreativnošću, ponudom i uslugom popunjava dosadašnju rupu na goričkoj gastro sceni. Ime mu je - PapaMó!
U sklopu Cool hotela u Pleškoj ulici niknuo je moderan restoran " PapaMó " koji svojom filozofijom "samo je jedna prilika za prvi dojam" ispunjava sva očekivanja ljubavi na prvi pogled. Ne samo u hrani već i u prostoru, od samoga ulaza vidljivo je da se mislilo na svaki detalj. Moderno uređeni prostor uz središnji restoranski dio i terasu, kapaciteta 50 stolica, nudi i izdvojeni VIP dio s dvadesetak mjesta, idealan za poslovne ručkove, domjenke i proslave. I klinci će doći na svoje jer je u sklopu restorana i malo dječje igralište.
- PapaMó novo je mjesto vrhunske pizze i vrhunskog kuhanja zasnovanog na najboljim tradicijama hrvatskog kulinarstva i najboljih restorana. Kad nas posjetite, mi želimo da izađete s lijepim osjećajem užitka i dobrog iznenađenja, te naravno, sa željom da nam se ponovno vratite s onim ugodnim očekivanjem da će biti još bolje i bolje. Čiste i jasne note menija prezentirane na prirodnim teksturama hrvatskih namirnica zaštitni su kulinarski pečat našeg chefa Deana Šafrana koji svojom mladenačkom izravnošću i ambicioznošću razvija ovu novu tvornicu kulinarskih majstorija - reći će sami o sebi u ovome restoranu koji smo morali i sami posjetiti.
Veliki izbor mesnih delicija i ribe
U odabiru namirnica nije bilo kompromisa. Svoj fini obrok započnite uz juhu, hladne salate i druga predjela poput carpaccia od juneće pisanice ili lisnate salate s tagliatom od pilećeg filea. Ako ste raspoloženi za riblji obrok zašto ne krenuti s crnim rižotom od sipe u košarici od parmezana, a nastaviti uz tagliatu od tune ili rolice brancina? Na mesnom meniju samo najkvalitetnije meso - juneći biftek, svinjski lungić, osso bucco... Ili zašto ne sve zajedno u platama za dvije osobe - riblja, mesna, fritto misto ili velika obiteljska plata grill. Ako ste više tip koji će vilicu i nož zamijeniti "finger foodom" tu su burger, pileći pulled ili meat ballsi s najfinijim umacima. Nije se zaboravilo niti na mališane uz četiri vrste dječjih menija. Cijene? Na mjestu.
Pizza koja će promijeniti pizza scenu u našem gradu. A i šire!
Ono što se u PapaMó svakako ističe su pizze. Recimo samo za početak da je u ponudi 15-tak vrsta - krenuvši od pizza basic, mix, pršut, tune, breasaole do bogate gurmanske ili pizze kuće PapaMó, a i vegetarijanci mogu doći na svoje uz dvije veggie kombinacije.
Sve pizze krase najfiniji sastojci provjerenih proizvođača, kako onih lokalnih, pa tako i talijanske Mozzarelle Fior di Late ili ipak rajčice San Marzano koja se u kuhinji pasira za uvijek svježi umak. Šunka je isključivo od kuhanog buta, a i ostali sastojci od kvalitetnih proizvođača - od lokalnog povrća do dalmatinskog pršuta. Sve zajedno, u odabiru namirnica kvaliteta je bila na prvom mjestu.
No, često se zaboravlja i važnost tijesta, a ovdje PapaMó briljira. Jedinstveno tijesto sprema se od mješavine nekoliko vrsta brašna, miješa posebnom miješalicom tehnikom velike hidratacije s umješavanjem velike količine zraka zbog čega je u konačnici ono vrlo prozračno. Na kraju se pizza stavlja u pećnicu koja u 60 sekundi odradi posao kako bi tijesto bilo lagano, prozračno, izvana hrskavo, a u sredini mekano. U svakom slučaju, tehnika, sastojci, a i rezultat su besprijekorni zbog čega će PapaMó zasigurno biti omiljeno odredište ljubitelja pizze.
I gableci mogu biti super ukusni
Posjete restoranu obično su rezervirane za drugi dio dana, no u PapaMó su pripremili i šaroliku ponudu gableca po cijenama od 29 do 45 kuna, a koje možete i naručiti za dostavu u vremenu od 10 do 18 sati. Dnevnu ponudu potražite na Facebook stranicama, no recimo samo da ćete tamo naći faširance uz špinat i pire, batak zabatak, rižoto od povrća, špagete bolognese, pečenog piceka... A za one koji vole na žlicu tu je bečki gulaš, grašak varivo, đuveč ili čobanac. Petak je riblji dan, a u gablec ponudi su oslić, pržene lignje ili prženi gavuni. I štošta drugog!
A za desert - Amelie kolači!
Uz slatke deserte s potpisom chefa Deana, kao što su ukusni semifreddo ili panakota, koji se svakodnevno pripremaju u kuhinji, ljubitelje slatkoga svakako će zanimati i informacija da u ponudi PapaMó restorana su i kolači izravno iz kuhinje Slastica Amelie, omiljenog zagrebačkog odredišta za sladokusce koje je sada stiglo i na Pleso!
Prostor ispunjava ugodna atmosfera s domaćom glazbom, a sve je uređeno s dozom profinjenosti, nenametljivo, a stilski ujednačeno. Štoviše, u istom tonu su i bočice za vlastitu aromatiziranu sol, aceto balsamico i hrvatsko maslinovo ulje.
P.s. Ovo još niste doživjeli
Ovaj restoran nalazi se u sklopu Cool hotela. Nakon što odlučite isprobati pola PapaMó menija dijeli vas nekoliko koraka od vrhunca hedonističkog odmora. Naime, u sklopu hotela možete unajmiti i exclusive sobu u čijem sklopu se nalazi i privatni jacuzzi sa saunom. I to za svega 300 kuna za tri sata korištenja. Dovoljno da se zapitate, zašto se ovako ne počastite i češće?! Papamo? PapaMo! Pravac Pleška 105, Pleso.
Galerija slika

Derbi Dinama i Turopolja u Novom Čiču, Posavec u Leknenom s Rakovcem igra za vrh ljestvice

Slavko Goluža: Gorica je puno bolja ekipa u odnosu na prošlu sezonu

Stigla je Noć borilačkih sportova!

Odavanjem počasti kod Spomen obilježja kraj Sajmišta GČ Kurilovec obilježit će svoj Dan

Pješak pod utjecajem alkohola neoprezno prelazio cestu 153. brigade HV-a, udario ga auto i teško ozlijedio

“Očuvajmo baštinu naših predaka”: Održana Etno radionica sekcije veza i tkanja
