°C 20

FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju

18.11.2019.

Petar Brnada

I dok su brojni Velikogoričani povodom tužnih obljetnica pada Vukovara i Škabrnje svijeće palili diljem gradskih parkova i prometnica, braniteljske udruge i gorički veterani jutros su krenuli putem Škabrnje gdje već tradicionalno odaju počast svim žrtvama tog malenog herojskog mjesta na kojemu su mnogi civili i branitelji položili svoje živote za slobodnu Hrvatsku.

U Škabrnji su tako danas HVIDRA, UHDDR 91, UDVDR, Udruga udovica poginulih branitelja i Udruga pripadnika 153. brigade HV iz Velike Gorice, a s njima se svim žrtvama poklonio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

-Danas smo u Škabrnji sa braniteljskim udrugama iz Velike Gorice, molimo i prisjećamo se žrtava Škabrnje i Vukovara, koji su dali svoj život u Domovinskom ratu za našu Hrvatsku. Ujedinjeni smo u boli i ponosu. Neka im je vječna slava i hvala- rekao je zamjenik Kolarec.

GO HDZ u gradu heroju

Uz branitelje koji su krenuli put Škabrnje, gradska organizacija HDZ-a predvođena svojim predsjednikom, Krešimirom Ačkarom, tijekom jučerašnjeg dana boravila je u herojskom Vukovaru gdje su uz spomenik na Dunavu upaljene svijeće za sve žrtve srpske agresije na grad.

Kako je kazao zamjenik Ačkar, članovi velikogoričkog HDZ-a u nikada većem broju odali su počast gradu heroju.

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL (naslovna)

Galerija slika

FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju FOTO Pijetet za Vukovar i Škabrnju