Novosti Sport Događanja

FOTO: Kod 55-godišnjaka u Orlima policija pronašla drogu, oružje i veću količinu raznog streljiva

14.06.2024. / Maja Peranić

Droga, puške, pištolji i veća količina raznog streljiva pronađeni su u kući 55-godišnjaka u Orlima izvijestila je policija koja je 12. lipnja izvršila pretragu njegova stana. Muškarca se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni nabavljao veće količine amfetamina, koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u obiteljskoj kući na adresi u Orlima nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao – izvijestila je policija.

U prostorijama njegove kuće na području općine Orle pronađeno je ukupno 726,2 grama amfetamina pakiranog u tri paketa i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje težine.

Uz drogu pronađena je i veća količina oružja i streljiva koje osumnjičeni ilegalno posjeduje:

-Pronađen je pištolj marke Češka zbrojovka i pripadajuća četiri spremnika, pištoljska cijev dužine oko 15 cm, puška proizvođača Voere na kojoj se nalazi montirana optika „Tasco“ s pripadajućim spremnikom za streljivo, puška Crvena zastava s montiranom optikom „Shilba“, puška STEYR, improvizirana puška zelene boje s prigušivačem pucnja, dok se na pušci nalazi montirana optika GAMO, prigušivač pucnja nepoznatog proizvođača omotan maskirnom trakom, pištolj Zoraki te 1381 komad raznog streljiva – izvijestila je policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 55-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnijeta kaznena prijava.

 

foto: PUZ

Galerija slika

FOTO: Kod 55-godišnjaka u Orlima policija pronašla drogu, oružje i veću količinu raznog streljiva FOTO: Kod 55-godišnjaka u Orlima policija pronašla drogu, oružje i veću količinu raznog streljiva FOTO: Kod 55-godišnjaka u Orlima policija pronašla drogu, oružje i veću količinu raznog streljiva FOTO: Kod 55-godišnjaka u Orlima policija pronašla drogu, oružje i veću količinu raznog streljiva FOTO: Kod 55-godišnjaka u Orlima policija pronašla drogu, oružje i veću količinu raznog streljiva FOTO: Kod 55-godišnjaka u Orlima policija pronašla drogu, oružje i veću količinu raznog streljiva

Podijeli