Novosti Sport Događanja

Domovinski pokret odriče se vijećničkih naknada u korist Slavonaca koji su u oluji ostali bez krova nad glavom: "Pozivamo i druge vijećnike da se pridruže ovoj inicijativi"

27.07.2023. / Ivana Ćurić

Gradski vijećnici iz redova Domovinskog pokreta odlučili su se odreći vijećničkih naknada za srpanj i kolovoz kako bi iste uplatili na račun jedne od brojnih slavonskih obitelji kojima su domovi uništeni nakon razorne oluje koja je Hrvatsku poharala prošlog tjedna.

Domovinski pokret Velika Gorica tako je pokrenuo inicijativu za koju se nadaju da će slijediti i ostali vijećnici iz Gradskog vijeća. 

-Nadamo se da će svi vijećnici prihvatiti ovu inicijativu jer je to jedna od stvari koje možemo učiniti, a tim ljudima će puno značiti-rekao je predsjednik Ogranak DP-a Zvonimir Lovrić dodavši kako su vijećnicima uputili poziv da se pridruže ovoj inicijativi te će naknadno dobiti i informacije o obitelji kojoj će se na ovaj način pomoći ublažiti težak period. Neslužbeno radi se o obitelji s četvero male djece iz Cerne koja je ostala bez svega, pa i namještaja.

Podsjetimo, oči hrvatske javnosti u prvom redu su bile uprte u Zagreb i okolicu nakon strašnog nevremena, no šteta kakvu je nevrijeme ostavilo u Slavoniji daleko je veća. Istrgnuti krovovi s obiteljskih kuća, dani bez struje, uz sve to brojni stočari vode bitku i sa svinjskom kugom. Nedaća, na nedaću rekli bi. Za primjer samo u Cerni je 1350 objekata, a samo na njih 20-ak nema oštećenja.

 

 

(foto:Dubravka Petrić/Pixsell)

 

Podijeli