Novosti Sport Događanja

Cijene goriva ostaju iste, Vlada produžila zamrzavanje za još 14 dana

04.07.2022. / Petar Brnada

Vlada Republike Hrvatske produžila je zamrzavanje cijena osnovnih goriva na benzinskim postajama izvan autocesta za još 14 dana. Iz Vlade su priopćili da su ujedno fiksirali i veleprodajne cijene.

Na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

Drugim riječima, litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama i u iduća dva tjedna prodavati će se po 13,08 kuna za litru, a osnovnog benzina eurosuper 95 - 13,50 kuna po litri. Plavi dizel prodat će se po najviše 9,45 kuna po litri.

Za još 14 dana produljuje se i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate.

-Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone- priopćili su iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta.

Podijeli