Novosti Sport Događanja

Bolt pustio u promet 200 električnih romobila

15.06.2022. / Anes Šuvalić

Od danas Goričanke i Goričani imaju na raspolaganju 200 električnih romobila parkiranih na 14 lokacija u gradu. Gdje vam se nalazi najbliži romobil možete saznati na Android ili iOS aplikacije Bolta, a putem nje ga možete pokrenuti i platiti uslugu korištenja. Prvih 12 minuta vožnje koštat će vas 75 lipa po minuti, a poslije toga cijena iznosi 38 lipa po minuti. Vozilo možete parkirati gotovo bilo gdje unutar zone prikazane u aplikaciji, pod uvjetom da ne ometate druge sudionike u prometu.

- Mi svaki dan radimo optimizaciju tako da romobile vraćamo na početnu točku. Naš tim bit će svakodnevno prisutan na cesti, popravljat će ih i preraspodjeljivati po parkirališnim lokacijama prema potrebi – rekao je Ivan Begović iz Bolta.

Za pokretanje romobila mobilnom aplikacijom trebat će skenirati QR kod koji se nalazi na upravljaču i lagano se odgurnuti, nakon čega se može dodati gas i vozilo će samo nastaviti vožnju. Riječ je o sigurnosnom mehanizmu koji postavljen kako bi se zaštitilo korisnika od naglog kretanja romobila. Kako je riječ o relativno brzom vozilu važno je biti oprezan i paziti kako na svoju tako i na sigurnost drugih sudionika u prometu.

- Apeliram na naše građane da budu oprezni, kako bi se izbjegle neželjene situacije – upozorio je gradonačelnik Krešimir Ačkar. Dodao je, kako su romobili korisna stvar i da će povećati mobilnost građana. Naročito bi trebali pomoći korisnicima da lakše dođu do lokacija, poput Željezničkog kolodvora, koje nemaju adekvatno riješen javni prijevoz.

Porast cijena goriva i sloboda koju korisnicima donose električni romobili sigurno će privući mnoge naše sugrađane da koriste ovu uslugu.

Galerija slika

Bolt pustio u promet 200 električnih romobila Bolt pustio u promet 200 električnih romobila Bolt pustio u promet 200 električnih romobila Bolt pustio u promet 200 električnih romobila Bolt pustio u promet 200 električnih romobila Bolt pustio u promet 200 električnih romobila

Podijeli