°C 21

APEL POLICIJE Zaključavajte garaže! 37- godišnjak ostao bez alata i kobasica vrijednih 20 000 kuna

17.01.2020.

Petar Brnada

Iz velikogoričke policije jutros je stigao apel građanima da svakako, osim kuća, zaključavaju i okolne dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže, a što najbolje potvrđuju dva nova kaznena djela.

Naime, u srijedu između 02 i 02:30 sati došlo je do provale u garažu koja se nalazi u mjestu Žitkovčica u Kravarskom iz koje je nepoznati lopov odnio veću količinu vrijednog alata, ali i suhomesnatih proizvoda.

Kako su nam rekli iz policije, radi se o više električnih alata; jednoj pili, električnom odvijaču, bušilici i sl., ali i o 20-30 kilograma kobasica čime je 37- godišnji vlasnik oštećen za 20-ak tisuća kuna.

Isto kazneno djelo dogodilo se i u mjestu Bukovčak koje se nalazi u Vukomeričkim goricama, a gdje je u razdoblju od 10. do 12. siječnja provaljenu u drvarnicu 37- godišnjeg muškarca.

-Nepoznati počinitelj iz drvarnice je otuđio motornu pilu sa kojom se udaljio u nepoznato. Šteta se cijeni na oko 4000 kuna. U svakom slučaju upozoravamo građane na takozvano samozaštitno ponašanje, a to je da zaključavaju sve prostorije jer će na taj način barem djelomično omesti počinitelje u izvršenju provala- poručili su iz PP Velika Gorica.