°C 2

Akcija dala rezultate, vikend bez prometnih nesreća

25.02.2019.

Petar Brnada

Zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima proteklog je vikenda na čitavom području Policijske uprave zagrebačke provedena akcija nadzora prometa koja je, barem što se tiče goričkog podneblja, dala velike rezultate.

Naime, od petka pa sve do ponedjeljka PP Velika Gorica nije zabilježila niti jednu prometnu nesreću, što je zaista rijedak slučaj, a uz to je evidentirano i „samo“ 15 prekršaja nepropisne brzine što je također odličan rezultat s obzirom da se vikendom s nogom na papučici gasa zaustavi barem 50-ak vozača.

Ukupno je utvrđeno 27 prometnih prekršaja, izvijestili su iz PP Velika Gorica, a dobra vijest je i to što su u vožnji pod utjecajem alkohola uhvaćena tek dva vozača.

Ovog puta najviše je napuhao 58-godišnji muškarac koji je zaustavljen u Mičevcu, u Putu sv. Benedikta bb. Naime, muškarcu je u subotu oko 22 sata izmjeren 1,71 promil alkohola u krvi pa mu je na mjestu događaja izdan Prekršajni nalog.

Kako su izvijestili iz policije, 58- godišnji vozač potom je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje sve do prestanka djelovanja opojnog sredstva, odnosno alkohola.