
Zlatna medalja za zlatnu smokvu! Goričanka Suzana Mihac u Dubrovniku nagrađena za najbolji džem
Dvanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade otvoren je u petak 27. rujna na Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha, u organizaciji Udruge Deša – Dubrovnik, društvenog poduzeća DEŠA Pro d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Dubrovnik.
Vrijedni partneri iz Zavod za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku, proteklog tjedna imali su pune ruke posla, proveli su analize pristiglih uzoraka voćnih proizvoda svrstanih u četiri kategorije: džem, ekstra džem, pekmez i marmelada. Po propisanim metodama određivani su im udjeli ukupnih šećera, kao osnovnog parametra koji je propisan Pravilnikom o voćnim džemovima, i pH vrijednost.
Peteročlana stručna komisija je u Laboratoriju za senzorna ispitivanja Zavoda za mediteranske kulture kušala i ocijenila svaki uzorak, a nagrađeni su proizvodi iz sve četiri kategorije koji su senzorski najbolje ocjenjeni i koji su zadovoljili propisane kriterije.
Ukupno su trebali kušati 46 uzoraka. U Kategorija Džem zlatnu medalju osvojio je džem od suhe smokve, OPG-a Suzane Mihac iz Velike Gorice.
Foto: Suzana Mihac/Facebook

Derbi Dinama i Turopolja u Novom Čiču, Posavec u Leknenom s Rakovcem igra za vrh ljestvice

Slavko Goluža: Gorica je puno bolja ekipa u odnosu na prošlu sezonu

Stigla je Noć borilačkih sportova!

Odavanjem počasti kod Spomen obilježja kraj Sajmišta GČ Kurilovec obilježit će svoj Dan

Pješak pod utjecajem alkohola neoprezno prelazio cestu 153. brigade HV-a, udario ga auto i teško ozlijedio

“Očuvajmo baštinu naših predaka”: Održana Etno radionica sekcije veza i tkanja
