Novosti Sport Događanja

Zasadi stablo, ne budi panj: Eko inicijativu podržavaju u Vukovini i Pokupskom

03.03.2021. / Ivana Ćurić

U tjednu kolektivne sadnje stabala koja se provodi od 1. do 7. ožujka pridružit će se i mještani Vukovine i Pokupskog koji će novim sadnicama oplemeniti svoja mjesta.

-Sudjelujemo u inicijativi građana pod nazivom "Zasadi stablo, ne budi panj". U planu nam je potrošiti poklon bon od 500 kn u rasadniku Velika Gorica kojeg smo dobili od Turističke zajednice Velike Gorice za najljepši adventski vijenac u prosincu. Akcija je u subotu u 9:00 sati. Lokacija i vrsta sadnica su za sada tajna, odlučili smo tako jer se nadamo da će ih mještani sami primijetiti i pozivamo ih da i oni zasade koje stablo u svom dvorištu-poručili su iz Udruge Vukovina u srcu.

I u Pokupskom će se saditi stabla u organizaciji Udruge Kupa – rijeka života i Općine Pokupsko koje pozivaju pokupske udruge, učenike, župljane, mjesne odbore da se pridruže kolektivnoj sadnji drveća 6. ožujka u 10 sati. Sadnju u Pokupskom financirala je Zagrebačka županija pod projektnim nazivom “Čuvajmo šumske voćkarice”. Svi zainteresirani do 4. ožujka mogu se prijaviti na kuparijekazivota@pokupsko.hr s brojem stabala koje žele posaditi.

 

Podijeli