Novosti Sport Događanja

Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama

06.11.2025. / Maja Peranić

Od 14. do 30. studenoga održavaju se Dani okusa hrvatske tradicije, a u sklopu kojih se svake godine odvijaju i Dani okusa Zagrebačkog kraja. Tako će i ove godine svoju bogatu gastronomsku ponudu ponuditi brojni restorani s područja Zagrebačke županije, među njima i dva iz Velike Gorice. Riječ je o restoranima Babriga i Mon Ami koji su pripremili posebne menije po povoljnim cijenama za svoje goste.

U Bistrou Babriga čeka vas izbor između dva menija. Obrok možete započeti baršunastom juhom od rajčice s aromatiziranim kockicama kruha, glavno jelo je sporo pečena baby teleća koljenica s kremom od krumpira, a za desert vam se nudi domaća štrudla od jabuke sa sladoledom od vanilije - sve to za 19 eura. Drugi izbor u "Babrigi" započinje s tradicionalnim turopoljskim jelom - belim žgancima s tropom, a u tom tonu obrok se i nastavlja. Glavno jelo drugog menija su obrazi turopoljske svinje u vlastitom umaku s domaćim njokima i pistacijom, a večeru ili ručak završavate istim desertom - štrudlom i sladoledom. Cijena je 25 eura.

Dobitnik prestižnih nagrada u gastronomskom svijetu jest poznati velikogorički restoran Mon Ami koji je također nezaobilazna točka ljubitelja restorana na Danima okusa Zagrebačkog kraja. U ponudi su također dva menija, oba po cijeni od 25 eura. Možete se odlučiti za krem juhu od buče, đumbira i jabuke nakon koje slijede domaći njoki od bundeve s lungićem i gljivama, prahom suhih trubača i pestom od koprive. Za desert je kolač od maka, jabuka i oraha s kremom od limuna. Druga ideja počinje rižotom od šumskih gljiva. Kao glavno jelo Mon Ami nudi pileći zabatak otkošteni s kremom od heljde, gelom od cikle i nabujkom od mlinaca, a za kraj se zasladite s domaćim štruklima zapečenima sa sirom, džemom od šljiva, posipom od lješnjaka i umakom od krušaka.



Uz velikogoričke restorane ponude za vas su pripremili i Krčma Gabreku 1929 Samobor, Restoran Ivančić Plešivica, Hotel Princess Jastrebarsko, Restoran "Samoborska klet" Samobor, Izletište Suhina Sveta Nedelja, Vina Kos - Jurišić Donja Zelina, Jagode i čokolada Dugo Selo.

Organizatori Dana okusa hrvatske tradicije pozivaju vas da otkrijete bogatu gastro ponudu Zagrebačke županije i prepustite se čarima okusa i mirisa lokalne, tradicijske kuhinje.

 

(foto: Bistro Babriga)

Galerija slika

Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama Uskoro Dani okusa Zagrebačkog kraja: Mon Ami i Babriga pripremili ukusne menije po posebnim cijenama

Podijeli