Turpoljska svinjetina, angemahtec, štrukli, tartufi: Počinju Dani Okusa hrvatske tradicije
Sutra, 18. studenog, počinju Dani Okusa hrvatske tradicije na kojima će posjetitelji moći deset dana uživati u tradicionalnoj kuhinji naših krajeva.
Ova manifestacija održava se već treći put, a jučer je u protsorima Turističke zajednice Zagrebačke županije održana tiskovna konferencija na kojoj su se predstavili nosioci standarda Okusa tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti:
Sanda i Robert Braje iz Vinogradarske kuće Braje (Jastrebarsko); Marijana Karlović iz Restorana Samoborska klet (Samobor); Đurđica Kos Jurišić iz Izletišta Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina); Stjepan Jakševac iz Seoskog domaćinstva Stara preša (Šenkovec).
Velikogorički Restoran Mon Ami predstavio je Bruno Ceronja, dok je Bistro Babrigu predstavio Tomislav Jančić.
Restoran Mon Ami i Bistro Babriga ponudit će tradicionalne okuse Turopolja, a na menijima se nalaze domaće juhe, turopoljska svinjetina, štrudli i štrukli te turopoljski tartufi.
Više informacija o ovoj manifestaciji možete naći ovdje.
Galerija slika
Grad za goričke branitelje organizira premijeru filma „260 dana“
KUD Mičevec: Tri desetljeća rada na očuvanju kulturnog blaga, tradicije i identiteta zajednice
„Sjećanja na Vukovar do danas”: Skupna izložba ULIKUMVG u Galeriji Trumbetaš
Bolesti srca i krvnih žila i dalje su vodeći uzrok smrti u Hrvatskoj – što učiniti?
Izgorjela vikendica na Krušaku, ne zna se tko je vlasnik
"Bogu na čast" - sakralnu večer u Mraclinu posvetili svojim orguljašima Franji i Vladimiru Cvetniću