Turpoljska svinjetina, angemahtec, štrukli, tartufi: Počinju Dani Okusa hrvatske tradicije
Sutra, 18. studenog, počinju Dani Okusa hrvatske tradicije na kojima će posjetitelji moći deset dana uživati u tradicionalnoj kuhinji naših krajeva.
Ova manifestacija održava se već treći put, a jučer je u protsorima Turističke zajednice Zagrebačke županije održana tiskovna konferencija na kojoj su se predstavili nosioci standarda Okusa tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti:
Sanda i Robert Braje iz Vinogradarske kuće Braje (Jastrebarsko); Marijana Karlović iz Restorana Samoborska klet (Samobor); Đurđica Kos Jurišić iz Izletišta Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina); Stjepan Jakševac iz Seoskog domaćinstva Stara preša (Šenkovec).
Velikogorički Restoran Mon Ami predstavio je Bruno Ceronja, dok je Bistro Babrigu predstavio Tomislav Jančić.
Restoran Mon Ami i Bistro Babriga ponudit će tradicionalne okuse Turopolja, a na menijima se nalaze domaće juhe, turopoljska svinjetina, štrudli i štrukli te turopoljski tartufi.
Više informacija o ovoj manifestaciji možete naći ovdje.
Galerija slika
U kapelu u Roženici došle moći Svete Marije Margarete Alacoque
KUD Dučec poziva na koncert „Narodil se Jezuš Bog“ u Mraclin
Prijave za Hvidru još do subote, u nedjelju kreće uzbudljiva malonogometna akcija u srednjoškolskoj dvorani
Blagdan je svetog Stjepana prvomučenika: Prema običajima na Štefanje se ide u posjet rodbini, susjedima i prijateljima
Uspomene za cijeli život: Mlade rukometašice Udarnika i ove godine otputovale u Švedsku na jedan od najvećih svjetskih turnira
Blagdanska aukcija Futsal Dinama za JKOSI Fuji: Dresovi na licitaciji, cilj je do kraja veljače prikupiti deset tisuća eura za odlazak na turnir u Švicarsku