Radionice posvećene očuvanju tradicijskih sorti sjemena i fermentaciji hrane u Poduzetničkom inkubatoru
Udruga "Naš centar za kulturu življenja" organizira u subotu 26. listopada, u Poduzetničkom Inkubatoru edukativne radionice.
U sklopu projekta "Kultiviranje znanja" edukativne radionice posvećene su očuvanju tradicijskih sorti sjemena i fermentaciji hrane.
-Zbog oslanjanja na industrijsko hibridno sjeme, već smo izgubili 90% tradicijskih sorti i 75% genetske raznolikosti u poljoprivredi. Edukacija je ključ za očuvanje ovih vrijednih resursa. Radionice su namijenjene mladima, vrtlarima i nastavnicima koji vode školske vrtne programe – istaknuli su iz Udruge „Naš centar za kulturu življenja”.
Broj mjesta je ograničen, stoga je potrebna prijava putem ovog obrasca.
Događaj, uključujući ručak, potpuno je besplatan.
-Pridružite nam se i sačuvajmo naše tradicijske sorte za budućnost – poručili su iz Udruge.
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
Novi uspjesi goričkih trubača, Stefan i Dušan nastupili u finalu „Dugoselskog Nocturna”
„Priča o Domovinskom ratu“: Djeca hrvatskih branitelja organiziraju kulturno-edukativni program u Donjoj Lomnici
Startaj Hrvatska predstavlja čokoladno carstvo goričke obitelji Marković
Zbog radova u Buzinu mogući zastoji u prometu iz smjera Gorice, linije ZET-a mijenjaju trase
Kurilovečki lavovi nastavljaju gaziti: Nakon Istre stradao i Dinamo, na Udarnik 'po savjet' svratio i Jakir
Tradicionalni Kraljevski lov goričkih lovaca: Čuva se sjećanje na kraljeve lova i lovišta