Novosti Sport Događanja

Muzej Turopolja u EU projektu šetnje kroz prapovijesnu baštinu

11.01.2019. / Ivana Ćurić

Muzej Turopolja partner je projekta “Prehistory Adventure - iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu”koja će u ponedjeljak 14. siječnja biti predstavljen u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Riječ je o projektu u sklopu programa prekogranične suradnje Hrvatske i Slovenije, a sufinanciran je iz europskih fondova s 85 % sredstava od ukupnog iznosa koji se kreće oko 720 tisuća eura.

Cilj projekta je na poučan i istraživački način povezati tijek prapovijesti od starijeg kamenog doba do željeznog doba, vrednovati i istaknuti važnost pojedinih znanstvenih otkrića te empirijski demonstrirati  kako su čovjekovi preci živjeli kroz spomenuta razdoblja, s naglaskom na njihove svakodnevne navike.

-Muzej Turopolja, u suradnji s vanjskim suradnicima, postavit će izložbu "Život z vodu - brončano doba Turopolja" te organizirati tematske radionice i predavanja. Također će se izraditi znanstveno-stručni i stručno-edukativni koncepti i projektna dokumentacija za multimediju virtualne stvarnosti unutar prostora muzeja i za vanjski info kiosk-poručili su iz Muzeja Turopolja.

Nositelj projekta je Općina Donja Voća, a uz Muzej Turopolja, hrvatski partneri su Arheološki muzej u Zagrebu, Hrvatska turistička zajednica, dok sa slovenske strane sudjeluju Općina Zreće, Radenci, Filozofski fakultet u Ljubljani i Slovenska turistička organizacija.

Podijeli