Novosti Sport Događanja

Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije"

10.05.2021. / Petar Brnada

Trčati za one koji to ne mogu misija je humanitarne globalne utrke Wings for Life World Run kojoj su se i ove godine rado pridružili članovi velikogoričkog Judo kluba osoba s invaliditetom 'Fuji'.

Drugu godinu zaredom, utrka je zbog epidemioloških okolnosti održana u virtualnom izdanju, što nije ni blizu onoj atmosferi i adrenalinu kao prijašnjih godina kada su se trkači masovno okupljali u Zadru, no Fujijevci su i ove godine rado dali svoj doprinos i u kontinuitetu ostali dio te lijepe priče.

Na goričkoj pisti ove se godine okupilo njih dvadesetak. Osnivačica Fujija i trenerica Marina Drašković rekla nam je da je to ustvari za njih mala brojka, ali joj je svakako drago da su se uspjeli bez obzira na situaciju skupiti i ipak nešto otrčati.

-Mogli smo, naravno, reći „joj opet virtualno izdanje ove godine, odustajemo“, no mi smo ipak odlučili sudjelovati. Super priča mi je da održavamo taj kontinuitet, a klincima to znači neopisivo puno. Gurali smo buraz i ja Milu i Lanu u kolicima, a njima je to svemir. Naravno, nije to ni blizu kao u Zadru, ali ipak kada smo se okupili na startu i kada smo skupa potrčali, osjetili smo opet taj adrenalin. Nabrijali smo se za iduću godinu svakako- prenijela nam je Marina dojmove ovogodišnje utrke.

Upravo dok ovo čitate netko će oboljeti od ozljede leđne moždine ili će ostati paraliziran. Izgubit će osjećaj u nogama, a u najgorem slučaju neće ga imati ni u rukama. Nepokretnost znači neprestana ovisnost o pomoći drugih. Kao dobrotvorna zaklada, Wings for Life podržava istraživanja diljem svijeta, a glavni cilj im je pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

Fujijevcima je ovo četvrta godina da sudjeluju u utrci i druga godina organizacije u virtualnom obliku. Iskreno se nadaju da ćemo se već do iduće godine vratiti u staro normalno, kako bi baš kao i prije dvije godine mogli trčati u Zadru, uz tisuće drugih sudionika.

-U svakom slučaju dobra je to alternativa, bolje i u virtualnom izdanju nego nikako. Definitivno je i ovo super opcija. Uvijek u životu imaš izbora ništa ne napraviti ili snaći se u zadanoj situaciji i nešto izvući iz toga. Mi smo svakako uvijek ova druga opcija- sa smiješkom nam kaže Marina.

Iduće godine planiramo ponovno uzeti bus kao i prije dvije godine. Ako uzmemo bus, priča Marina, zna da su uspjeli.

-Busom nas je išlo 40-ak, a neki su išli u svom aranžmanu. Kako je dobna granica za utrku 16 godina, prije te dvije godine ja sam pokupila dio članova koji su mlađi, ali je njima bilo fora biti u Zadru, navijati sa strane i provesti cijeli dan tamo. Posebno si nabrijan tamo i sve je prepuno ljudi, tako da je za dio članova to ustvari bio izlet- prisjeća se Marina koja je gurajući svoje članove istrčala gotovo 10 kilometara.

Trčati za one koji to ne mogu i više je nego dostatna motivacija, ali i velika nagrada za sve njih pa su Fujijevci vrlo ponosni što su dio tako lijepe globalne priče.

-Lijepo je biti dio neke veće misije, jedan maleni kotačić u cijeloj priči. To je svakako win-win situacija. Iako je utrka održana virtualno, vidim da se skupilo 4,1 milijun eura što je brutalna stvar za ovakvu godinu- zaključila je Marina koja se veseli idućem okupljanju u Zadru i obaranju nekih novih rekorda, a sve to u cilju pomaganju drugima.

Galerija slika

Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije" Fujijevci ponosno trčali za one koji ne mogu: "Klincima to znači neopisivo puno, lijepo je biti dio jedne veće misije"

Podijeli