Novosti Sport Događanja

Besplatne radionice na kojima možete izraditi vlastiti dezić ili pastu za zube

22.11.2019. / Romana Šimek

Znate li koliko plastika utječe na našu budućnost? Odgovor je jednostavan – previše. Za 30 godina plastike bi u svijetu moglo biti više nego riba – a ekipa iz Savjeta mladih zna kako je prestati koristiti!

Znate li koliko štetnih kemikalija na dnevnoj bazi stavite na svoju kožu?  Kako bi ukazali na važnost brige o našem planetu, Savjet mladih idućeg tjedna organizira Dane mladih, a prva na redu je besplatna radionica 'Kako živjeti bez plastike'.

Svaka mala promjena može učiniti veliku razliku. -Želimo naučiti ljude kako da prestanu koristiti kemikalije, plastiku i ostale komponente koje su štetne za njihovo zdravlje. Svakog dana koristimo paste za zube i dezodoranse koji su krcati raznim štetnim kemikalijama, od kojih mnoge mogu uzrokovati karcinome i teške bolesti– govori nam Katarina Drvodelić iz Savjeta mladih. 

Predavanje i radionicu će održati Vedrana Klarić, a cilj je da pomognu zajednici da žive zdrav i čist život. Svaka osoba koja pristupi radionici naučit će od jeftinih proizvoda stvoriti vlastiti dezodorans ili pastu za zube koji će biti potpuno prirodni i bez ikakvih kemikalija. Svaka osoba koja prisustvuje kući će moći odnijeti dvije bočice proizvoda koji napravi. Radionica je potpuno besplatna, a jedino je potrebna prijava u Inbox Savjeta mladih ili na mail kadrvodelic@gmail.com. Za sada još uvijek imaju mjesta, ali pozivaju da se požurite. 

-Radionica je prvenstveno namijenjena za mlade jer vjerujemo da je važno da od ranih godina naučimo živjeti sa što manje plastike i kemikalija. No, radionica je idealna za majke koje ne žele za svoju djecu koristiti kemikalije, kao i ljude koji možda imaju osjetljivu kožu ili organizam- kaže Katarina.

Sjetite se samo informacije da se u svijetu svake minute koristi 10 milijuna plastičnih vrećica, odnosno 5600 milijardi na godišnjoj razini, a kada bismo ih spojili, vrećicama bi mogli omotati Zemlju sedam puta svakih sat vremena. No, poput većine plastičnog otpada, plastične vrećice jedva da se recikliraju. Savjet mladih i Vedrana Klarić tu su da to promijene, a toj promjeni se možete pridružiti i vi. Radionica počinje u 19 sati, tako da sigurno stignete nakon faksa ili posla, a na ovom linku možete saznati sve dodatne informacije:  https://www.facebook.com/events/1369737559854100/  

Cjelotjedni program radionica i predavanja koji će se održati u prostoru Goričkog kluba mladih možete pogledati OVDJE

Podijeli