Novosti Sport Događanja

Dođite u Pješčanu Arenu i zaigrajte Ligu mješovitih trojki

03.06.2020. / Damir Žbulj

Nakon odluke nacionalnog stožera civilne zaštite o povratku sportskih natjecanja, kao i dolaskom toplog vremena i sunčanih dana, jedva smo dočekali i početak trećeg izdanja 'Lige mješovitih trojki' u odbojci na pijesku na sjajnim terenima u Cvjetnom naselju, neposredno uz popularni Betonac.

Kao što su i naveli organizatori iz KOP Tur, svi su dobrodošli, od rekreativaca pa do registriranih igračica i igrača.

Jedini uvjet je da u ekipi i na terenu u igri na svakoj strani mora biti najmanje jedna žena!

Prema tome, u prijavljenim ekipama može biti najmanje tri, a najviše osam članica i članova.

Akcija počinje ove subote 6. lipnja u 15 sati, a završetak natjecanja je predviđen za 11. srpnja.

Predviđeno je i da samo prvo i posljednje kolo budu po fiksnom rasporedu, dok će se ostala kola ekipe međusobno dogovoriti kad će im biti najzgodnije odigrati.


Posljednji rok za prijave je do kraja petka 5. lipnja, na broj mobitela 095/8989-729 ili u inbox Facebook stranice Liga mješovitih trojki VG 2020. Kotizacija je 200 kuna po ekipi, a predviđene su nagrade za tri prvoplasirane.

Popularna Pješčana Arena i ovog vikenda ima bogati program, a terene su prethodnih dana koristila i oba ženska velikogorička odbojkaška kluba.

HOK Gorica je održala malu školu odbojke, dok je trening pijesku odradila i najmlađa ekipa OK Velika Gorica.

Subota ujutro bit će rezervirana za sportsku rekreaciju. Uz pomoć Antuna Andreica iz velikogoričke Udruge Suncokret i udruge Remisija iz Zagreba pripremili su terapeutsko hodanje po pijesku i uvod u Tai Chi.

 

"Hodati po pijesku je ultra zdravo, potvrdila su brojna istraživanja! Program kreće u subotu u 8 sati, a namijenjen je za građane svih uzrasta, no, najviše je prilagođen za srednju i stariju dob," javili su nam organizatori.

"Program vježbanja predviđa - vježbe istezanja i zagrijavanja, vježbe razgibavanja svih zglobova, vježbe disanja, istezanja i korekcije posture - držanja, terapeutsko hodanje po pijesku, primjere Tai Chi vježbi u prevenciji padova, korekciji posture, uključenim sinkronim disanjem i pokretom, razvijanju propriocepcije snalaženje u prostoru, hlađenje..."

"Vidimo se u subotu i dođite nam svi, bit će zdravo i zabavno!"

Za Ligu mješovitih trojki već je prijavljeno pet ekipa - Bumo i ove godine razmislili (Žaklina Baković, Petra Dodić, Aleksandar Ignjatović, Vanja Lukić, Snježan Prevolnik), M*I*N*I (Ines Rendulić, Nina Rendulić, Marija Radoš, Ivan Vrpoljac, Nikola Štanfel, Marija Štanfel), Uvik kontra (Ivana Karuc, Rafael Mamić, Iva Poljičak, Marko Stipić), KOP Tur (Arnel Humić, Dora Matijević, Samir Omerović, Diana Prevolnik, Domagoj Sučić), dok će naslov prošlogodišnjih pobjednika braniti ekipa - Poluteška kategorija (Ema Ivanković, Ana Lukenda, Josip Lukenda, Dario Rukavina).

 

Podijeli