°C 19

Policija uhitila 27-godišnjeg recidivista: Kažnjen sa 15 000 kuna i 6 mjeseci zabrane upravljanja

18.11.2019.

Petar Brnada

U vremenu od 15. do 18. studenog na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, prilikom koje su utvrđena tri ciljana prekršaja.

Naime, radi se o dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te jednom prekršaju odbijanja vozača vozila podvrgavanju ispitivanja utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu.

Kako su jutros izvijestili iz PP Velika Gorica, najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu u 06:55 sati kod 27-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom sa čak 1,78 promila alkohola u krvi. Muškarac je zaustavljen u Ulici Matije Magdalenića, a ubrzo je utvrđeno da je riječ o ponavljaču prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

-Uhićen je i smješten u posebne prostorije do otrežnjenja, te istog dana uz Optužni prijedlog priveden na Općinski sud, Prekršajni odjel u Velikoj Gorici, gdje je donesena presuda po kojoj je kriv za prekršaj- rekli su iz PP Velika Gorica. Konkretno, 27-godišnjaku je 'odrezana' novčana kazna 15 000 kuna i 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom.

Odbio 'puhati'

Što se tiče vozača koji je se odbio podvrći ispitivanju utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu, radi se o 37- godišnjaku koji je također zaustavljen u Ulici Matije Magdalenića u nedjelju oko 1 sat.

-Smješten je u posebne prostorije do 12 sati do otrežnjenja, te će se podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, Prekršajni odjel u Velikoj Gorici- pojasnili su iz policije.             

Također, tijekom provođenja akcije utvrđeno je i petnaest (19) ostalih prekršaja iz domene prometa, a ukupno su utvrđena 22 prometna prekršaja. U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom (lake tjelesne ozljede) te tri prometne nesreće s materijalnom štetom, dodaju iz goričke policije.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL