°C 23

Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik

17.10.2019.

Petar Brnada

Na pješačkom prijelazu koji se nalazi na raskrižju Ulice Slavka Kolara i Ulice Matije Magdalenića, između poslovnice Hrvatske pošte i Policijske postaje Velika Gorica, sinoć je teško nastradao jedan 16- godišnjak na kojega je naletio automobil.

Dok smo jutros obilazili mjesto nesreće na kojemu su još vidljive oznake provedenog policijskog očevida, na upit jesmo li mi novinari obratio nam se otac nastradalog dječaka koji je netom izašao iz Policijske postaje te nam, bijesan na nadležne institucije, ukratko kazao da se ovaj problem mora hitno riješiti. Nasreću, kako je dodao otac, njegov sin danas je dobro. Prošao je operaciju noge koja je u nesreći slomljena na dva mjesta. U razgovoru nam se pridružio još jedan slučajni prolaznik koji je bio svjedokom nesreće, a također upozorava da preko prijelaza non stop jure automobili te da sama 'zebra' nije dovoljno osvijetljena. 

Svi vozači, ali i pješaci koji prometuju navedenom dionicom svakako znaju da je riječ o prijelazu koji je izrazito loše označen, a još slabije osvijetljen pa je samo bilo pitanje dana kada će netko stradati, a zbog čega je naša sugrađanka Marijana Đuranec uzastopce upozoravala mjerodavne da hitno reagiraju.

Upravo je Marijana bila svjedok sinoćnje prometne nesreće pa je sada pokrenula i peticiju za postavljanje uspornika na prijelazu ili jače, adekvatne rasvjete čime bi se ubuduće otklonio rizik i povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

-Iako gradu pišem preko godine dana, nemaju sluha za problem. Radi se o pješačkom prijelazu Slavka Kolara 15, Velika Gorica, između Hrvatske pošte i Policijske postaje, križanje sa Magdalenićevom. Djeca obližnjih zgrada svakodnevno prelaze navedeni pješački, no inače sam pješački je jako frekventan. Slaba je vidljivost obzirom da je osvijetljen samo od strane pošte, no ispred njega je breza, te kad idete od Euroherc-a prema 'Robnoj kući', pješaci su teško uočljivi, posebice za zimskog vremena. Samom izgradnjom rotora kod Euroherca, navedeni prijelaz je postao još opasniji zbog pojačanog prometa kroz Magdalenićevu. Dragi sugrađani, roditelji, bake i djedovi pomognite u postizanju bolje vidljivosti na navedenom pješačkom kako bismo podigli sigurnosti za našu djecu, pješake ali i vozače- poručila je Marijana čiju peticiju možete potpisati OVDJE.

 

Galerija slika

Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik Na pješačkom kod policije teško nastradao 16-godišnjak, pokrenuta peticija za jaču rasvjetu ili uspornik