°C 31

Rendez-vous au cinéma: Tjedan francuskih filmova u Gorici

06.09.2019.

Juraj Odrčić

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u nezavisnim kinima širom Hrvatske bit će tijekom rujna prikazivani francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma.

Već petu godinu i Kino Gorica se uključuje u program tako da u šest dana u večernjim termina, besplatnim projekcijama odabranih klasičnih i suvremenih naslova francuske filmske produkcije pokušava filmoljupcima približiti tu veliku europsku kinematografiju.

Projekcije dokumentarnog, animiranog, dva filma Louisa Mallea i dva suvremena francuska filma velikogorička publika će moći vidjeti od 12. 9. do 17. 9. u 18:00 i 18:30 h. Na programu su filmovi Crvena kornjača, Lift za gubilište, Otisnuti se, Zazie u metrou, Magistrala Kennedy te Makala.

Uz bogat program filmova, kino Gorica pripremilo je za sve posjetitelje kino projekcija kupone za nagradnu igru u kojoj daruje kino ulaznice iz redovnog programa i MAKE- UP RADIONICU BY VANESA ĆOPIĆ

U tjednu francuskog filma, kino gledatelji će moći degustirati francuska vina i zasladiti se slasticama koje će posluživati šarmantni promotori 'Francuzi'.