°C 24

Biciklistima kazne zbog nekorištenja biciklističke trake

17.07.2019.

Romana Šimek

Dana 16. srpnja u vremenu od 7 do 15 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, provedena je preventivno – represivna akcija „Nadzor vozača mopeda, motocikala i bicikla“.

Policijski službenici tom su prilikom utvrdili pet prekršaja vezano za akciju i to pet prekršaja iz čl. 112. st.3. nekorištenje biciklističke trake.

Također su tijekom provođenja akcije i utvrđeni i ostali prekršaji: dva prekršaja parkiranje na biciklističkoj traci. Ukupno je utvrđeno sedam  prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.

-Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja- kažu iz policije.

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti , mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.