Novosti Sport Događanja

I Move 4 Fuji: Spektakularan uspjeh u Zadru kao poziv da im se priključite

14.05.2019. / Damir Žbulj

Fujijevci su i ove godine u Zadru na globalnoj Wings For Life World Run utrci pokazali kako 'ne postoji planina na koju se ne možeš popeti'!

Naš velikogorički judo klub osoba s invaliditetom ponovno je sudjelovao kao ekipa na ovoj humanitarnoj utrci, koja se istovremeno trči na nekoliko lokacija diljem svijeta i koja ima plemeniti cilj prikupiti sredstva za istraživanje liječenje ozljeda leđne moždine.

Članovi ekipe Fuji bili su spektakularni! Ostvarili su fenomenalni uspjeh te su u 'konkurenciji' 2352 ekipe na kraju završili na 90. mjestu u svijetu.

U timu koji je pod sloganom 'I Move 4 Fuji' sudjelovao na ovogodišnjem izdanju utrke bilo je čak 52 članice i člana, a u prosjeku su, prije nego ih je stigao 'presretač' organizatora, prošli fantastičnih i nevjerojatnih 11,37 kilometara.

"Nezaboravno iskustvo 'trčanja za one koje ne mogu' bilo nam je dodatna motivacija. Preporučujemo ovu utrku svima i nadamo se kako ćemo iduće godine prikupiti još više kilometara u našim nogama i kolicima," istaknula je Marina Drašković, pokretačica i čelnica Fujija.

Predvodio je tata Darko Mićanović s 28,03 kilometra, a nije puno zaostao niti Ivan Sušanj s 25,71 km. Sjajna je bila i Romana Madžar s 18,44 kilometra...

"Vlado i Fran su 'razvalili' s 9.74 km. Fran je svog tatu bodrio iz kolica toliko jako da Vlado jednostavno nije mogao odustati. Po prvi puta imali smo predstavnicu u kolicima, našu hrabru Lauru, koja je odlučila trku odraditi potpuno samostalno. Svaka čast carice naša! Ogromnu pomoć dobili smo od naših prijatelja iz Pinkyja koji su trčali između 13 i 20 km po članu. Dio ekipe koji nije trčao, uživao je u prekrasnom Zadru, koji je ipak bio sunčan unatoč groznim prognozama vremena...

"Hvala svima koji su odlučili biti dio Fuji tima i danas trčali i za naše članove koji ne mogu trčati."

Međutim, nije to bilo natjecanje, nego misija kako pomaknuti svoje granice da bi dao doprinos ovom plemenitom cilju.

Za utrku koja će se održati iduće godine možete se prijaviti već sada: "Postanite član ekipe Fujia. Move 4 Fuji!"

 

Podijeli