°C 22

Vozači: Pojas, mobitel, brzina i alkohol meta su vikend akcije

12.04.2019.

Romana Šimek

Od petka navečer do ponedjeljka ujutro, tijekom noćnih sati od 20,00 do 04,00 sati, provesti će se preventivno represivna akcija „nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila“ na području Policijske postaje Velika Gorica.

Također u ponedjeljak od 07,00 do 15,00 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, provest će se preventivno represivna akcija „ Pojas, mobitel i dječje sjedalice“.

Akcije će se provesti sukladno planu Policijske uprave zagrebačke na gradskom području grada Velike Gorice, sa okolnim mjestima, gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika u prometu. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, tj., ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i ne korištenje za vrijeme upravljanja vozilom mobilnog uređaja, jer ne poštivanje tih propisa su jedan od najvećih uzročnika prometnih nesreća, kao i sa smrtno stradalim osobama i teško ozlijeđenim osobama.