°C 21

Uređuje se Vukomerička ulica i parkiralište stadiona

15.03.2019.

Juraj Odrčić

Dolaskom povoljnijih i ljepših vremenskih uvjeta, nastavilo se i sa građevinskim radovima po Velikoj Gorici. Radnici VG Komunalca vrijedno rade na obnovi Vukomeričke ulice koja već poprima konture nove i moderne prometnice, a izvode i radove na izgradnji novog parkirališta ispod zapadne tribine gradskog stadiona.

Vukomerička ulica prometnica je koja otvaranjem logističkih i trgovačkih centara dobiva sve više na važnosti, a to će se još više potvrditi skorašnjim otvorenjem distributivnog centra Hrvatske pošte. Stoga je i njena obnova postavljena kao prioritetan zadatak. Osim samog kolnika, uređuje se nova pješačka te nova biciklistička staza.

Radovi su u punom jeku, a do sada je osim svih podzemnih radova ugrađeno 550,00 metara velikih te 880,00 metara malih rubnjaka. Ugrađeno je također 10 komada slivnika te su postavljeni temelji za novu LED rasvjetu i uskoro će biti gradilište spremno za postavljanje asfaltnog kolnika.

- Privodimo kraju radove na Vukomeričkoj ulici koja je jedna od prometnijih ulica u Velikoj Gorici. Ova prometnica koja je na neki način ‘žila kucavica’ ovog dijela grada, od izuzetne je važnosti za naše sugrađane stoga sve raspoložive snage, mehanizaciju i povoljne vremenske uvjete koristimo kako bi što prije, a i što bolje dovršili ovu rekonstrukciju. U svakodnevnom obilasku Vukomeričke vidim da radovi napreduju dobro i u skladu sa dinamičkim planom zbog čega smo svi u VG Komunalcu izuzetno zadovoljni. Zahvaljujemo našim sugrađanima na strpljenju te našim vrijednim radnicima na predanom i odgovornom radu. Već sredinom idućeg tjedna planiramo početi sa prvim fazama asfaltiranja te se nadamo da će nas zaobići ‘kišni’ dani kako bi što prije radove priveli kraju – istaknuo je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Uređenje gradskog stadiona

VG Komunalac također izvodi radove na izgradnji novog parkirališta ispod zapadne tribine stadiona HNK Gorice.

- Radi se o 1100 m2 novoasfaltirane površine na kojoj će se smjestiti 40-tak parkirnih mjesta. Nakon pripremnih radova, radnici VG Komunalca počeli su sa asfaltiranjem, a kompletan završetak radova zaključno sa iscrtavanjem parkirnih mjesta, biti će do kraja ovog tjedna - poručuju iz tvrtke.

Galerija slika

Uređuje se Vukomerička ulica i parkiralište stadiona Uređuje se Vukomerička ulica i parkiralište stadiona Uređuje se Vukomerička ulica i parkiralište stadiona Uređuje se Vukomerička ulica i parkiralište stadiona