°C 21

Burza rada: Traže se nastavnici, odgajatelji, kuhari i građevinari

24.10.2017.

Juraj

Hrvatski zavod za zapošljavanje u svojoj evidenciji na velikogoričkom području, uključujući tri susjedne općine, vodi preko 1500 nezaposlenih osoba. Podaci za rujan, barem oni statistički, ukazuju da je na burzi oko četiri stotine nezaposlenih manje nego u rujnu prošle godine. Istovremeno, putem goričke ispostave HZZ-a nudi se stotinjak slobodnih radnih mjesta, a najviše je tu radnih mjesta u građevinskom sektoru, ugostiteljstvu, ali i obrazovanju.

Dječji vrtić Žirek tako ima otvorene natječaje za devet odgajateljica, a traže se i spremačice, defektolog i kuharica. Odgajatelja traže i vrtići Koraci te Ciciban. Osnovna škola Nikole Hribara popunjava svoje nastavničke redove - matematika, informatika, kemija, fizika, hrvatski, engleski, glazbeni, likovni te razredna nastava. Umjetnička škola Franje Lučića traži nastavnika klavira te domara, a OŠ Pokupsko učitelja likovne kulture. U školama se veći dio odnosi na zamjene, no ima i ponude za zapošljavanje ne neodređeno vrijeme.

Općinsko državno odvjetništvo traži daktilografa i administratora, nekoliko radnih mjesta je u tiskarskom sektoru, a najveća ponuda odnosi se na radnike u građevini - zidari, tesari, keramičari, kanuferi i pomoćni radnici, kao i ugostiteljstvu s većom potražnjom za kuharima.