Novosti Sport Događanja

Saznajte sve o invalidskoj mirovini i osobnoj invalidnini na besplatnom predavanju

25.09.2023. / Redakcija

Udruga invalida rada Zagreba u sklopu programa “Zdravi i sigurni na kvintal” organizirat će predavanje pod nazivom “Invalidska mirovina i osobna invalidnina”.

Predavanje će održati pravna savjetnica u UIR Zagreba, Ivana Unger mag. iur., u srijedu 4. listopada 2023. godine s početkom u 16,00h u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Savjetnica UIR-a Zagreba će na predavanju objasniti pojmove "invalidska mirovina" i "osobna invalidnina", uvjete i zapreke za priznavanje svakog od navedenih prava, a ujedno će zainteresirane uputiti kako i pred kojim tijelom mogu pokrenuti postupak u svrhu ostvarivanja navedenih prava. Ulaz na predavanje slobodan je za sve zainteresirane građane grada Velike Gorice i njegove okolice.

UIR Zagreba predavanje će održati u okviru programa „Zdravi i sigurni na kvintal” koji sufinancira Grad Velika Gorica u okviru Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za grad Veliku Goricu u 2023. godine. UIR Zagreba program „Zdravi i sigurni” uspješno provodi od 2020. godine i u okviru istoga započeo je s aktivnostima na području grada Velike Gorice i njegove okolice.

Započete aktivnosti nastavile su se provedbom Programa kroz 2021. i 2022. godinu i provedbom Programa „Zdravi i sigurni na kvintal” koji je u provedbi od 1. svibnja do 31. prosinca 2023. godine. Aktivnosti rekreacijsko plivanje i individualna pravna savjetovanja besplatne su za sve osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice. Rekreacijsko plivanje provodi se na Gradskom bazenu Velike Gorice, srijedom od 10,00h do 11,00h uz obveznu prethodnu prijavu u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem telefona (01/4876294) ili
e-pošte (stanko@uir-zagreb.hr).

Individualna pravna savjetovanja organizirana su u prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86, utorkom i četvrtkom od 15,00h do 18,00h, uz obveznu prethodnu rezervaciju termina savjetovanja u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem e-pošte (pravnik@uir-zagreb.hr) ili telefona 01/4876301, 4829119, 4829392.

-Zadovoljstvo nam je da već četvrtu godinu zaredom provodimo program "Zdravi i sigurni" na području grada Velike Gorice i njegove okolice što ukazuje na činjenicu da postoje interes i potreba za navedenim aktivnostima, kao i da kroz navedene aktivnosti uspješno poboljšavamo kvalitetu života osoba s invaliditetom– izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Inače na području Zagrebačke županije živi 42.109 osoba s invaliditetom i na taj način osobe s invaliditetom čine 14,0% ukupnog stanovništva, a najveći broj registriranih osoba s invaliditetom u županiji upravo je na području grada Velike Gorice (8.457), što čini 1,4% ukupnog broja osoba s invaliditetom u RH.

Podijeli