Novosti Sport Događanja

Muzeji su važni: Galerija Galženica i Muzej Turopolja priredili poseban program povodom 18. Noći muzeja

24.01.2023. / Redakcija

Već tradicionalna manifestacija u koju se iz godine u godinu uključuje sve više muzeja, arhiva, knjižnica, galerija, obrazovnih institucija, udruga i gradova, vraća se u 18. izdanju i u naš grad.

Pod temom „Muzeji su važni!”, muzeji će diljem Hrvatske u petak, 27. siječnja, pokazati koja je uloga muzeja u prirodnim, kulturnim i ekonomskim procesima u društvu, na koji način čuvaju baštinu i kako izgrađuju zajednicu i pojedinca, a Muzej Turopolja i Galerija Galženica priredili su poseban program.

Osim što možete od 18 do 23 sata pogledati stalni postav na prvom katu Muzeja Turopolja, kao i izložbu „Svije(s)t baštine“ u prizemlju, u Muzeju će se održati u tom vremenskom pojasu mnoštvo radionica i koncerata.

Program manifestacije će započeti u 18 sati predstavom „Lektira na oko” koju će izvesti Ana Katulić i Anita Pukanić, a zatim od 19 sati slijedi radionica „Dođi, vidi, izumi!” logopedskog kabineta Jezičak, namijenjena predškolskom uzrastu i djeci razredne nastave.

U 20 sati učenici UŠ Franje Lučića uljepšat će večer koncertom, nakon čega će se od 21 do 22 sata moći pogledati kratki filmovi i video spotovi koje je pripremio sam muzej.

Posebnu noć u godini u Muzeju Turopolja zatvorit će ansambl Jane svojim poznatim pjesmama, a koncert će početi u 22 sata.

Noći muzeja pridružuje se i Galerija Galženica u kojoj će u 18 sati biti predstavljena monografija poznatog velikogoričkog kipara Mladena Mikulina, a u 19 sati će se svečano otvoriti i njegova izložba.

Ako vas izložba inspirira, imat ćete i priliku izraziti se – pod stručnim vodstvom umjetnice Tare Stanić posjetitelji će se od 19:30 sati moći uključiti u izradu skupnog umjetničkog djela nadahnutog radom iz fundusa Galerije Galženica.

Pridružite se i provedite petak navečer u bogatom svijetu kulture!

Podijeli