Novosti Sport Događanja

Velikogoričanin nasjeo na prevaru: Prodali mu Smarta s kojeg su „skinuli“ više od 100.000 km

03.12.2021. / Petar Brnada

Tijekom ovog tjedna policijski službenici PP Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pitomače zbog počinjene prevare na štetu jednog Velikogoričanina.

Osumnjičeni je preko društvene mreže Facebook oglasio da prodaje osobno vozilo marke Smart te tom prilikom naveo da je vozilo prešlo oko 180.000 kilometara što je bilo evidentirano i na kilometar satu. Vozilo je potom kupljeno i isplaćeno u potpunosti, no ubrzo je novi vlasnik procijenio da vozilo možda i nije u takvom stanju kao što je bilo opisano, već da je prešlo više kilometara, otišao je napraviti dodatni pregled i utvrdio da je vozilo prešlo 292.000 kilometara, odnosno da ima 110 tisuća „skinutih kilometara“. Tako je naposljetku ostao oštećen za oko 15.000 kuna.

-Utvrđeno je da je počinitelj lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog, Velikogoričanina, te ga tom prilikom prevario. Iako je počinitelj kontaktiran od strane kupca da mu se vrati novac ili vozilo, ovaj nije želio na to pristati, zbog čega je protiv počinitelja podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela prevare opisanog u članku 236. Upozoravamo građane da u slučaju da kupuju vozilo od osoba kojima ne vjeruju, da izvrše pregled na stanicama za tehnički pregled i da provjere stanje kilometraže. Svaka stanica za tehnički pregled može vam dati podatak koliko je vozilo imalo kilometara prilikom zadnjeg tehničkog pregleda odnosno na zadnjoj registraciji- otkrio nam je inspektor Nikica Ljubanović.

 

Foto: Ilustracija/PIXSELL, Marko Prpić

Podijeli