Novosti Sport Događanja

Mirjana Lučić kreće u borbu za europsku medalju

16.09.2019. / Damir Žbulj

U švedskom Helsingborgu se do 21. rujna održava ITTF Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, na kojem će nastupiti preko 300 natjecatelja iz 40 zemalja, a boje Hrvatske branit će i naša Mirjana Lučić iz velikogoričkog Uspona.

"Očekivanja na ovom prvenstvu su prije svega dobar nastup i pristup hrvatskih parastolnotenisačica i parastolnotenisača, a potom borbenost koji su se kvalitetno pripremili za ovo prvenstvo. U pojedinačnoj konkurenciji najviše očekujem od Anđele Mužinić koja je viceprvakinja Europe. Od ostalih svaki dobar rezultat i visoki plasman bit će plod kvalitetnog rada. U ekipnoj konkurenciji očekujem medalju u kategoriji 1-3 od Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić koje su osvajačice između ostalih medalja i srebra iz Rija s 15. paraolimpijskih igara 2016. U ekipnom djelu natjecanja nastupit će u kategoriji 8-10 Dina Pervan Rabelo i Mirjana Lučić od kojih se nadam dobrom plasmanu", poručio je izbornik reprezentacije Emil Gubica.

Mirjana u svojoj kategoriji 10 nastupa i u pojedinačnoj konkurenciji, a već u ponedjeljak očekuju ju prva dva susreta u skupini.

U Švedskoj su još i Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić (kategorija 3), Jelena Šišić (kategorija 4), Dina Pervan Rabelo (kategorija 8) te Tomislav Špalj (kategorija 4) i Pavao Jozić (kategorija 7).

 

 

Podijeli